Bu haber kez okundu.

İnşaatçıların Fikirtepe ve diğer yerlerdeki ajandası full ..!
 İnşaat Firmaları 2015 yılında inşa edecekleri yeni projelerde lokasyonlan belirledi. Milyonluk projelerin yükseleceği bölgelerin çevresini de etkilediğini dile getiren müteahhitler lokasyon olarak bu yıl yine Anadolu yakasında Sancaktepe, Kartal ve Kurtköy bölgelerinin cazip olacağını dile getiriyor. Avrupa Yakası’nda ise Basın Ekspres, Yeni şehir (Başakşehir)Halkalı ve Kâğıthane bölgeleri yatırım için öne çıkıyor. İzmir, Bursa ve Ankara’nın şirketlerin iş listesindeki payı 2015’te artacak.

Yılın ilk iki çeyreğinde seçim atmosferinden dolayı piyasanın durgun geçeceğini ileri süren patronlar boş durmayacak. Genel seçim sonuçlarında büyük bir değişiklik olmayacağı tahmininde bulunan inşaat şirketlerinin patronları, düşecek konut kredisi faizleri başta olmak üzere, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarına getirilen düzenlemelerin etkisiyle üretim ve satışın 2014’ten daha iyi olmasını bekliyor. Sektörün büyük oyuncuları, ajandalarında yer alan yatırımları, kampanyaları ve diğer işbirliklerini bir bir hayata geçirmeye başladı.  Emlak Konut GYO dışındaki diğer şirketlerin 2015 yılı yol haritası ...

Fikirtepe Haber olarak yaptığımız araştırmalara göre kısa kısa İşte Fikirtepe Firmaları ve Kim Ne Yapacak?

Baysaş inşaat: Fikirtepe'de İstanbul 216 adıyla birinci etabına başladığı projenin ikinci etabına da başlaması bekleniyor.

Erkan İnşaat : Fikirtepede Göztepe Pırlanta adıyla projesini yapacak.

Selimoğlu & Pana : Fikirtepede Brooklyn Park ve Brooklyn Life Projelerini yapması bekleniyor

Dumankaya İnşaat: Gebze'nin Çayırova mevkiinde planladığı 4.500 konutluk dev projeye bahar aylarında start verecek. 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar liralık bir yatırımla Çayırova Yapı Kredi teknoloji üssünün karşısında yükselecek proje için ön talep süreci başlatıldı. Dumankaya’nın 2015 ajandasındaki diğer proje ise Fikirtepe’deki iki etaplı butik projesi olacak.

Sefa İnşaat ve Koyuncu İnşaat: Fikirtepe'de 95 bin metrekarelik Evin Park adıyla konut ve ticari alanların yer alacağı kentsel dönüşüm projesine başlamaları bekleniyor.

Şua İnşaat:Finans merkezi bölgesindeki Si Yapı'nın yeni projesi Simart City satış süreci devam ediyor. Şua İnşaat garantörlüğünde hayata geçirilen Simart City'de ön satışa özel fiyatlar ve ödeme seçenekleri sunuluyor. Şua İnşaat ayrıca yılın ilk yarısında ‘elit’ konseptli projelerine Fikirtepe ile bir yenisini ekleyecek.

Taş Yapı:Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, Okmeydanı ile Göztepe SSK binalarının yeniden inşa edilmesinde imzaları olacağını açıkladı. Mart ayında Dubai'de karma bir proje geliştirecek olan şirket, Şişli’de 700 odalı bir otel, konut ve ofislerden olacak 1 milyar dolarlık projeye de başlayacak.

Başarır İnşaat: Kurtköy'de HeleniumBoutiqueEvleri adıyla 148 konutluk butik bir projeye imza atıyor.

Başaran İnşaat : Fikirtepede yeni projelerine bu yıl başlaması bekleniyor

Teknik Yapı: Şirket, 2015'te kentsel dönüşüm alanı Fikirtepe’deki projelerinin yeni etapları ile Suadiye Sahil Sitesi projelerine imza atacak.

Vartaş İnşaat:Fikirtepe’den sonra Yenisahra’da hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesiyle gündeme gelmesi bekleniyor.

Nuhoğlu İnşaat:Yenitepe Kadıköy projesinin inşaatına başlaması beklenen şirketin 2015 ajandasında modern bir alışveriş merkezi konseptiyle kurgulanan Gürpınar balık hali, Adana-Erzurum'da iki ayrı şantiyede yol inşaatı, Irak'taki hastane inşaatı, Medeniyet Üniversitesi inşaatı, Hitit Üniversitesi inşaatı, Çekmeköy Hastanesi inşaatı var.

Anka Yapı: Fikirtepe'de Evim Kadıköy ismiyle başladığı birinci etabın yapımı devam ederken ikinci etabada başlaması bekleniyor.

Ortadoğu Grup: Konut inşaatı ve kentsel dönüşüm alanlarındaki projelerine hız verecek olan şirket Eyüp’te iki kentsel dönüşüm projesine giriyor. Kandilli’de de dönüşüm projesine imza atan şirket Fikirtepe’de imzaları henüz tamamlayamadığı tek ada içerisinde Haytek İnşaat adı altında imza toplayarak varlığını gösterip gösteremeyeceği merak konusu ! Ortadoğu, İzmir’de yeni bir atık bertaraf tesisinin yapımını da üstlenecek.

Yeniakit'ten Mehmet Canıtatlı'nın haberine göre işte Fikirtepe haricinde diğer bazı firmaların nerede ne yapacakları ..?

Fuzul İnşaat: Başakşehir merkezli projeleriyle öne çıkan Fuzul İnşaat,ön talep sürecini başlattığı butik projesini aynı bölgede inşa edecek.

DAP Yapı:Maltepe -Kartal'da Türkiye’nin simgesel projelerine imza atan DAP Holding’in kentsel dönüşüm projeleri kapsamında son girişimi olan Pendik projesi1.5 milyar liralık yatırımla hayat bulacak.Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ‘’Dragos'ta 160 milyon TL'lik bir yatırımla 30 katlı yine simgesel bir yapı olacak bir projeye başlayacağız. Kartal'da kendi mülkümüz, Maltepe'de kat karşılığı olmak üzere iki yeni projeye başlayacağız. Taksim'de dört fabrika arazisini birleştirip 20 bin m2 alanda 250 milyon dolarlık bir yatırımla rezidans projesi inşaatına başladık. Turizm sektöründe, rezidans, apart oteller, 5 yıldızlı oteller yapma planımız bulunuyor. Sancaktepe'de 13 milyon, Maltepe'de 20 milyon liralık bütçesiyle Fitness City konseptine yatırım yapacağız.

AC Yapı: Kartal bölgesine odaklanan ve orta vadede 4 yeni projeye imza atacak olan AC Yapı ilk adımdasonbaharda Ataşehir ‘de konut projesine imza atacak.

Uransan: Ankara’da Queen Park projesi ile yatırımcılarına kazandırmaya devam edecek.

Özülke – Özkar: 2014 yılının en çok satan projelerinden olan Bulvar İstanbul’un 37 katlı 165 daireli rezidans bloğu 2015 yılında yükselecek.

Sinpaş Yapı: Ankara Altınoran’da adeta yeni bir şehir inşa eden Sinpaş Grubu, Mart ayında projeye komşu parselde yeni bir konut projesine başlayacak.

Nata Holding: Yurtdışı yatırımları ile öne çıkan Nata Holding Gazi Mahallesi'nde 450 milyon liralık karma proje yapacak.

Akasya Yapı: 200 milyon dolarlık yatırım bütçesi ile İstanbul Ümraniye'deki 46 dönümlük arazi üzerinde ofis, rezidans ve AVM’si bulunan karma bir proje üretecek.

Tanyer İnşaat: İzmir Narlıdere’deki projeleri ile öne çıkan şirket, Seferihisar ve İnciraltı'nda yeni butik yatırımlara imza atacak.

Fixus Yapı:Türkiye’nin en önemli eğitim kentlerinden Sakarya’da, Sakarya Üniveristesi’ne yürüme mesafesinde, Sakarya’daki “Unigarden Projesi” 850 konut ve AVM’den oluşacak. Unigarden’da, şirket bünyesinde vade farksız 24 ay ödeme kolaylığı sağlanıyor.

Yeşilyurt İnşaat: Kurtköy’de Still İstanbul Diamond projesini inşa eden Yeşilyurt İnşaat, aynı bölgede yeni bir projeye daha başlayacak.

Yılmaz Mekanik İnşaat: 25 milyon liralık yatırım bütçesiyle hayat bulacak olan Galanima Altın Park Konutları 112 konuttan oluşacak.

Dekar Yapı:Bahçeşehir bölgesinde bahçe konseptinin öne çıkarıldığı projeler üreten şirket, 2015 yılında aynı konsepti Beylikdüzü'ne taşıyacak.

Küçükbay Grup: Şirket, İzmir Bayraklı’da 90 bin metrekarelik alan üzerinde yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ofisten oluşacak 52 katlı By Tower projesine başlayacak.

Biskon Yapı: Kiler GYO iştiraki olan Biskon Yapı'nın yeni projesi Referans Güneşli ile Referans Kartal projelerine bu yıl içinde başlanıyor. Referans Güneşli'delansman öncesi ön talep süreci başladı.

Çukurova Gayrimenkul: Kartal bölgesine odaklanan şirket, 2015 yılında da aynı bölgede 7 bin metrekarelik arsa üzerinde iki bloklu butik bir projeye imza atacak.

Sinan Gayrimenkul:Şirket, Bahçeşehir bölgesinde ''Ailenizi Göklere Çıkartın'' sloganıyla SkyBahçeşehir projesini inşa edecek. Projeyle ilgili ön talep süreci devam ediyor.

Rönesans Konut: 2014 yılında İstanbul Kartal'da ilk konut projesi olan Sayfiye'yi satışa sunan şirket, İstanbul Maltepe, İzmir Konak ve İzmir Turan'da karma kullanımlı projelerin lansmanları için 2015 yılını seçti.

Tahincioğlu: 2015'in ilk çeyreğinde Veliefendi Hipodromu’nun arkasındaki alanda konut projesi üretecek olan Tahincioğlu, Çengelköy'de de bir projeye imza atacak.

Piyalepaşa Gayrimenkul:Polat Holding'in iştiraki olan Piyalepaşa Gayrimenkul,İstanbul Beyoğlu'nunPiyalepaşa semtinde kentsel dönüşüm projesine imza atacak. Şirket bu alandaki ilk girişimini 2014 yılında yapmıştı. 900 konutun yer alacağıPiyalepaşa projesi 400 milyon dolara mal olacak.

Gül Yapı:Beylikdüzü ve Büyükçekmece bölgelerinde geliştirdiği konut ve ofis projeleriyle öne çıkan şirket 2015 de basın ekspres ve Zeytinburnu lokasyonunda konut ve ofis ağırlıklı proje geliştirecek.

Mar Yapı:Güneşli'deTri G projesini gerçekleştiren Mar Yapı, yeni yılda Küçükçekmece'deki eski Oerlikon fabrikası arazisi üzerinde devam ettirdiği projenin lansmanını gerçekleştirecek. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, "2015'te 3 projemizin daha lansmanını yapmayı planlıyoruz" mesajı verirken, şirketin Bodrum’da da iki projesinin satış süreci devam ediyor.

Ferko İnşaat:Levent'te Ferkosignature ofis projesine başlayan şirketin hedefi 2015'te 5 yeni proje lansmanı yapmak. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, "Göktürk, Kâğıthane ve Levent bölgesinde 5 yeni projenin lansmanını yapmayı planlıyoruz" dedi.

Makro İnşaat: 2014'te Ana Cadde, 540/4 Parsel, Seyran Şehir ve Park Mavera olmak üzere 4 projenin lansmanınıgerçekleştiren şirket 2015'te iki yeni projeyi görücüye çıkaracak. Makro'nun yeni projeleri Başakşehir ve Kayaşehir'dehayat bulacak.

Ekşioğlu Group: Maltepe, Kartal ve Pendik bölgelerinde başlayacak projelerden en az üçünün lansmanını gerçekleştirecek. 270 milyon liralık yatırım bütçesi olan 3 projede toplamda 610 konut yer alacak.

Cihan İnşaat:Şubat ayındaAvrupark projesininlansmanını gerçekleştirecek.

Kuzu Grup: 2014 yılında 'SeaPearl Ataköy' projesi ile gündeme gelen grup, yurt içi ve yurtdışı yatırımlarına hız verecek. Şirketin Ankara'da Oran ve Yıldızevler’de başlatacağı iki karma projesinin yanı sıra Cezayir'de 5 bin konutluk bir projesi olacak.Kuzu Grup İran'da da 20 bin konut inşa etti ve aynı ülkede 35 bin konutun teslimini de bu yıl sonunda yapacak.

İnanlar İnşaat: Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, ‘’50′nci yılımızı kutlayacağımız 2015 yılında, yarım asırlık deneyimimize ve ismimize duyulan güvene yakışır kalitede yeni projeler için seçilmiş lokasyonlar belirledik. Bu lokasyonlar 4. Levent, Atakent, Basın Ekspres, Beylikdüzü, Sarıyer ve Kartal olacak’’ dedi. İnan, ‘’Bizim için stratejik açıdan önemli olan bu bölgelerde büyümek istiyoruz. 6 yeni proje için 1 milyar lira yatırım yapacağız. Ön satış yaparak yeni projelerimize başlıyoruz" mesajı verdi.

Sinpaş GYO: 2014'ü verimlilik velansmanlar yılı olarak ilân eden grup, 2015'te Ankara ve İstanbul Bomonti'dekiprojesinin satışlarına başlayacak.

Eroğlu Gayrimenkul :2015'teyüzde 25 büyümeyi hedefleyen şirket, ikisi İstanbul’da olmak üzere üç yeni projeye imza atacak.

Demir İnşaat: İleriye dönük planlarını 'büyüme' odaklı yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılında İstanbul dışında geliştireceklerini dile getirdi. Demir, "İzmir'de iki, İstanbul'da iki olmak üzere toplam 4 yeni projeyle 2015 yılma girmeyi hedefliyoruz’ mesajı verdi.

Kılıçoğlu Group: Levent'te yeni bir plaza projesine başlayacak. 5 bin metrekarelik alanda yükselecek proje Nisan 2015'te start alacak.

Doğa Şehircilik: Esenyurt Kıraç bölgesinde Doğa Plaza projesine başlayacak. Ticaret ve ofis alanlarından oluşacak Doğa Plaza Kıraç projesinde kat alanları 2.500 metrekareyi bulacak.

Dandin İnşaat: Kayseri’de hayat bulacak olan Elmas Konakları projesi 3 etaptan oluşuyor.

NEF - İŞ GYO:Şişecam Grubu'na ait eski Topkapı fabrikası arazisi üzerinde yükselecek karma konseptli projenin lansmanı önümüzdeki günlerde yapılacak. İŞ GYO ayrıca 2015 yılında iki yeni proje daha başlatacak.

DKY İnşaat: 2014 yılının ilk yarısında araştırma ve proje geliştirme üzerinde yoğunlaşan DKY İnşaat, Lokum Evler projesinin ardından 2015'i harekete geçme yılı ilan etti. DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, firma olarak 2015 yılında Kartal, Maltepe, Ataşehir, Yenisahra, Göztepe, Kağıthane, Sultanbeyli ve Kadıköy bölgelerinde projelere start vereceklerini açıkladı. DKY İnşaat’ın yol haritasında Maltepe'deki Tekel Evleri'ni dönüştürmek, Ataşehir Yenisahra bölgesinde dev kentsel dönüşüm projesini etap etap gerçekleştirmeye başlamak ve Göztepe Ofis Park projesi var. DKY İnşaat, Sultanbeyli'de de 250 adet ticari alan ve 250 adet civarı konut ve ofisten oluşacak karma proje çalışmalarının hazırlıklarını da bu yıl sürdürecek.

EYG Grup: Ömer Faruk Çelik’in yönetimindeki şirket ilk proje girişimini Evvel İstanbul ile Kayabaşı’nda gerçekleştirdi. Gelen yüksek talep üzerine projenin ikinci etabı bu yıl satışa çıkarılacak.

Özyurtlar İnşaat: 2014 yılını yeni yatırımlar, projeler ve teslimatların tamamlandığı bir yıl olarak geçiren şirket, 2015 yılında Nlogo İstanbul projesinin ikinci etap lansmanını gerçekleştirecek. Özyurtlar’ın bir diğer hedefi ise yerli tüketicilerin yanı sıra mütekabiliyet yasasından yararlanarak ülkeye yatırım yapacak dış kaynakların canlandırılmasına dönük girişimlerde bulunmak olacak.

Artaş Grubu: 2014 yılını satışları devam eden Eclipse Maslak, Avrupa Konutları TEM 2 ve ortak girişimlerle hayata geçirilenVadistanbul , Tema İstanbul ve Avrupa Konutları Kale projeleri ile kapatan şirket, 2015'te mevcut inşaatların sürecini hızlandıracak. Şirketin gündeminde yeni ortak girişimler de yer alacak. Bunlardan birisi olan BİO İstanbul projesinin 2015’te başlatılması planlanıyor.

Yaylalar Holding:Bodrum ve İstanbul'daki yatırımlarla 2015 yılında adını inşaat sektöründe de duyuracak. Şirket, Esenyurt'ta iş merkezi, Beylikdüzü'nde depo, Bodrum'da konut yapmayı planlıyor.

Optimum Yaşam : Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı'nın oğulları Burak ve Fatih Rahvalı da bu yıl inşaat sektörüne girdi. Rahvalı kardeşler, Selçuklu Holding "Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Öncel'in oğlu Alperen Öncel ve Enes Demiröz kurdukları şirketle Sancaktepe'de butik bir proje inşa edecek. Optimum Yaşam adıyla inşa edilecek projede ön talep dönemi başlatan Rahvalı kardeşler, dört yıl önce satışla girdikleri inşaat işinde en iyisini yapmaya odaklanacaklarını dile getirdi.

Ağaoğlu:İstanbul Finans Merkezi’nin yüklenici firması olan Ağaoğlu, Ataşehir merkezli proje serisine Network ile devam edecek. Ön satış süreci devam eden projenin 2015 yılında yatırımcıların en çok tercih edeceği ofis projeleri arasında yer alması bekleniyor.

YDA Group:2018'de halka açılmayı planlayan şirket bu yıl Kayseri , Manisa ve Konya Şehir Hastaneleri ile Zeytinburnu'nda İETT sitesinin dönüşüm inşaatlarına imza atacak.

Ziylan Gayrimenkul:2015’in ilk yarısında temeli atılacak İstanbul Finans Merkezi’ne yakınlığı ile dikkat çeken ve Ataşehir Belediyesi’ne komşu konumda olan arsa üzerinde Ziylan Gayrimenkul, WaterGardens İstanbul isimli yaşam ve gusto merkezine hayat verecek.

Kiptaş: Eyüp-Alibeyköy’de Torunlar Grubu ile konut projesi geliştirecek olan İBB iştiraki Kiptaş’ın Başakşehir’de sürpriz bir projeye imza atması bekleniyor.

Timur Gayrimenkul (NEF):2010 yılından bugüne kadar gelen süreci markalaşma dönemi olarak tanımlayan Nef büyüme ve globalleşme dönemine de girdi. Gayrimenkul hayli eski bir sektör olmasına rağmen global bir markaya sahip değil. Mevcut projelerinden sonra New York Manhattan’da bir projeye başlayan Nef, Foldhomekonseptini kültüre göre uyarlayarak hayata geçirecek. Ardından Londra, Berlin gibi kentlerde planladığı projelerle globalleşme yolunda ulaşılabilir lüksün markası olmayı hedefliyor.Timur Gayrimenkul Nef markası ile Beykoz sırtlarında da yeni bir kentsel dönüşüm projesine imza atmaya hazırlanıyor.

SOYAK: Şirket, yıllar önce Hadımköy’de satın aldığı, Büyükçekmece gölüne nazır, yaklaşık 200 bin metrekarelik arsası üzerinde 5.000 konutluk projesi üretecek.

Aydoğan İnşaat: Fenerbahçe – Göztepe- Maltepe bölgesinde projeler inşa edecek.

Bonzet İnşaat: Etiler’de 290 konutluk bir proje inşa edecek.

Gülsainş.&Bay Yapı:Kartal odaklı 800 dairelik bir konut projesine başlayacak.

Keten İnşaat: İstanbul’un farklı semtlerinde 16 projesi devam eden şirketin kentsel dönüşüme uygun bina stoklarını değerlendirme çalışmaları bu yıl da devam edecek.

Medel Yapı: Erenköy’de 75 konutluk butik bir proje geliştirecek.

Mesa-Nurol İnşaat : Büyükçekmece’de 600 villalık projeye imza atıyor.

24 Gayrimenkul:Halkalı- Basın Ekspres veKağıthane’de toplam 15.000 konutluk projeyi başlatacak.

Makyol:Beylikdüzü’nde Ekim ayında başladığı Makyol Yaşam projesi ile konut sektöründeki varlığını da ortaya koyan Makyol, İstanbul’da yaklaşık 1 milyon metrekare arsasını konut yapımı için projelendirmeyi planlıyor.Şirket, Beylikdüzü ile başladığı konut yapımına Haramidere, Bahçeşehir, Büyükçekmece ve Beykoz-Göksu ile devam edecek. İlk adımda Bahçeşehir’deAkbatı Alışveriş Merkezi yanında 450 daire ve 3 katlı alışveriş merkezi inşa edilecek.

Eminevim:El birliği işletme modeliyle on binlerce aileyi ev sahibi yapan Eminevim, kendi imzasıyla hayat bulacak projelere bir yenisini daha ekliyor. Eminevim,bu yıl Türkiye genelinde markalı konut projesi üreten 20′nin üzerindeki firmasının şantiye kurduğu Fikirtepe’de olacak .

Bayraktar İnşaat:Başkent Ankara'da Via Tower, ViaGreen, ViaFilat ve ViaTwins projeleriyle öne çıkan firma 2015 yılında konut ve ofislerin bulunduğu projeler dizisini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bayraktar, İstanbul Anadolu yakasında da bir konut projesine imza atacak.

MESA: Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birkaç ilde yeni projelere imza atacak olan şirket,ilk defa gireceği semtlerde ilgi odağı olmaya hazırlanıyor.

Emaar Properties Regional: İstanbul ve İstanbul dışında, nitelikli ve katma değeri yüksek yeni projeler gerçekleştirmeyi planlayan şirket, Toskana Vadisi’nin yanında Luxury Designer Outlet Center’ın inşasına bu yıl başlamayı planlıyor.


ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
4.ada 9 yıl önce

Keleoğlunun adı bile yok

Avatar
fikirtepeli 9 yıl önce

4.ada kardeşim kelesoglunu unutmuslardir yoksa orda ismi olmasi iş yapacağı anlamına gelmiyor.
Hadisi serif peygamber Efendimiz dediki" yarın kıyamet olsa bugün ağaç dikin" sen elinde olmayan işleri kafana takip günlük hayatını zehir etme işine bak evini tamir et boya gerisini kafana takma bu işler daha çok uzar be kardeşim hasta olma diye söylüyorum.

Avatar
yorumcu 9 yıl önce

Ben yazmaktan biktim. 4 cü ada danim. Sordum sordum. Soruma cevap gelmedi.