Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'ye Özhaseki'den İller Bankası Formülü
Bakan Mehmet Haseki 'den İller Bankası Formülü

 

Bakan Özhaseki, bölgede kentsel ve sosyal dönüşümün yavaş olması hususundaki ; mevzuatların yavaş uygulanması, bir kısım müteahhitlerin ve arsa sahiplerinin dönüşüme katkı sağlamamaları nedeniyle negatif piyasa algısı oluştuğu ile ilgili Fikirtepe Müteahitler Derneği tarafından yapılan bilgilendirmeler üzerine, bölgedeki değişimin hızlandırılması konusunda müteahhitler ile 25 Ağustos 2016‘da bir araya gelmek istediğini ve çok kısa sürede etkilerinin görüleceği ortak kararlar almak istediklerini açıkladı.Özhaseki ayrıca, bölgede tıkanmış ve ilerlemenin çok yavaş olduğu tespit edilen alanlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın müdahil olarak İller Bankası‘nın yetkilendirilmesiyle dönüşümün bu yolla hızlandırılmasının söz konusu olduğunu belirtti.

FİKİRTEPE'DE DERNEKLEŞEN 17 FİRMANIN BAKANLA GÖRÜŞME DETAYLARI


Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında proje yürüten 17 inşaat firmasının girişimiyle kurulan 
Fikirtepe Müteahitler Derneği, 65’inci Hükümetin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi Ankara’da bakanlıkta ziyaret etti. Kendisine Fikirtepe’deki son gelişmeler hakkında detaylı bilgi verilen Bakan Mehmet  Özhaseki, bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının olması gerekenden çok uzun sürdüğünü , Fikirtepe ile özel olarak ilgileneceklerini ve dönüşümün mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.
 
Fikirtepe Müteahitler Derneği Başkanı Ali Nuhoğlu ve Teknik Komite Üyeleri, 24 mayıs 2016 tarihinden bu yana Çevre ve Şehircilik Bakanı görevini yürüten Mehmet Haseki’ye görevinde başarılar diledi. Bölgedeki son durum hakkında Bakan Özhaseki’ye detaylı bilgi veren Fikirtepe Müteahitler Derneği Başkanı ve Nuhoğlu İnşaat Y.K.B. Ali Nuhoğlu, ‘’2016 sonu itibarıyla bazı projelerde konut teslimleri yapılmaya başlayacak. 2017 yılının ilk çeyreğinde de Fikirtepe’de yaşamın başlayacağını düşünüyoruz. Fikirtepe’de kentsel ve sosyal dönüşümün hızlı ve doğru bir şekilde tamamlanabilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği çok önemli’’ diye konuştu. Fikirtepe’deki sorunların çözümü konusunda tam destek sözü veren Bakan Özhaseki, bölgedeki dönüşümün olması gerekenden çok uzun sürdüğünü, bölge ile özel olarak ilgileneceklerini ve dönüşümün mümkün olan en kısa sürede tamamlanması için her türlü imkanı kullanacaklarını söyledi.
 
Kentsel dönüşümü hızlandırmak için ‘Müdürlük kurulması’ önerisi..
 
Fikirtepe Müteahitler Derneği’nin, bölgede kentsel ve sosyal dönüşümün hızla ve doğru bir şekilde tamamlanması konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bir müdürlük ihdas etmesi ve diğer bütün devlet daireleri ile gerekli çalışmaların hızlandırılması gerekli muhatap kurumlar arasında uyum ve koordinenin sağlanması konusunda yetkilendirilmesinin çok etkili olacağı konusunda görüş bildirmesi üzerine Bakan Özhaseki, bakanlık olarak öneriyi değerlendireceklerini söyledi.
 
Fikirtepe Müteahitler Derneği'nden Bakan Haseki'ye Fikirtepe altyapısı ve sosyal donatı alanları için İBB şikayeti !
 
Görüşmede, 
Fikirtepe Müteahitler Derneği tarafından, bölgede altyapı ve sosyal donatı alanlarındaki inşaatların bir an önce başlatılması konusundaki aciliyete vurgu yapıldı. Bunun üzerine Bakan Özhaseki, bölgedeki altyapı inşaatının bir an önce başlatılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüşeceklerini ve 25 Ağustos 2016 Perşembe günü İstanbul’da yapılacak toplantıda daha detaylı görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi. 

Emlak Dream
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kızıl cephe 58 8 yıl önce

fikirtepeyi bu duruma getiren temsilcilerdir

Avatar
Orhan fikirtepeli 8 yıl önce

Öncelikle sözün doğru olması gerekli; devletimiz kentseldönüşüm dedi iyide oldu ama hesap edemediği burdaki insanların Bilgilimi veyahut cahilmi nedenmi imar verildiğinde mal sahipleri kendilerni bir anda karun zannettilier zengin olduk hayellerine kapıldılar yani aç tavuk kendini buğday ambarında zannettiler ama buranın fikirtepe olduğunu unuttular burda aslanlarda var sırtlanlarda çakallarda bulunuyor meydana iyi olan temsilcileri tenzih ederim ama çoğu sırtlan ve çakallar indi tabiri caizse bir parça kemik alan 50 60 senelik komşularını müta itlere peşkeş çekip kaçtılar Allah onları bildiği gibi yapsın. Asıl olan iş çevre ve şehircilik bakanımızın milletin mağdur durumunumu çözecek yoksa üstüne basıp mütaitlere yolmu açacak Allah doğruluktan ayırmasın. Bakanımıza mütaitler bazı temsilcilere 500 bin tl veya Üstü ödenekler verip imza karşılında yerlerini gasp ettiler bu milletin sizin üzerinizde hakları var adaletten yana olunmasını umuyorum