Bu haber kez okundu.

Fikirtepe'de Emsal Yoğunluğu Düşer mi?

Fikentder Derneği'nden Vatandaşlara Uyarı

Fikirtepehaber.com olarak Fikentder Derneği'nden edindiğimiz bilgilere göre avanı onaylanıp ruhsat alan projelerle ilgili her hangi bir değişiklik söz konusu olmasa bile, özellikle imzaları tamamlanmamış ve avanını onaylatarak iş başı yapmamış olan proje adalarındaki emsal yoğunluğuna ilişkin böyle bir risk her zaman var.


Fikentder Derneği ''Ekonomiye destek amaçlı bile olsa imzaların tamamlanarak sürecin hızlandırılması herkesin yararına''

Fikentder ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Derneği'nden konuya ilişkin olarak ''Devletin iyi niyetle vatandaşların yararına tanıdığı haklara rağmen, imzaların tamamlanmayarak sorunlar yumağı oluşmasına sebep oluyor görüntüsünün verilmesi, verilen hakların geri alınmasına sebep olabilir. Fikirtepe'ye konan talih kuşu kaçmadan, vatandaşlar ve ticari firmalar olarak aramızdaki inat, küslükler ve tezatlıkları bir kenara bırakıp ortak menfaatlerde birleşmeli ve imzaları tamamlamalıyız.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu günlerde çalışan tüm firmaların çalışmalarını , yaşadığımız zor şartları da göz önüne alarak 
milli mücadele çalışması olarak görmekteyiz. Bu şuurla çalışarak, ticari kaygı gözetmeksizin işlerini aksatmadan aynı tempoyla devam ettiren tüm firmaları tebrik ediyor ve kutluyoruz. Aynı azimle bir çok firmanın yaptığı gibi ekonomiye destek amaçlı bu katkıyı, vatandaşlar olarak da en azından imzaları atıp süreci hızlandırarak vermeliyiz.'' şeklinde bir açıklama geldi.


Fikirtepehaber.com olarak edindiğimiz bilgiye göre Fikentder Derneği önümüzdeki günlerde Fikirtepe'nin sorunları ve çözüme yönelik öneriler başlıklı yeni bir raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunmaya hazırlanıyor.

Fikentder Derneği'nden yapılan açıklamanın devamında vatandaşların ve iyi niyetli firmaların hızlı davranarak bir an önce adalarındaki imzalarını bitirip kendilerine tanınan haklardan faydalanmak için daha fazla zaman kaybedilmemesi tavsiye edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Samsunda gündeme ilişkin yaptığı açıklamaları da sizler için yayınlıyoruz.



BAKAN ÖZHASEKİ; “BU COĞRAFYA ADETA BİR AÇIK HAVA MÜZESİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tarihi Kentler Birliği Karadeniz Bölge Toplantısına katılmak üzere Samsun’a geldi.

Bakan Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesinin evsahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliğinin Atakum Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen bölge toplantısında yaptığı konuşmada, Anadolu coğrafyasının dünyanını en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi.

Binlerce yıldır bu coğrafyada insanların medeniyetler kurduğuna işaret eden Özhaseki, şöyle devam etti:

"RANT ELDE ETMEYE ÇALIŞAN GRUPLARIN SALDIRI ALTINDAYIZ"

Bakan Mehmet Özhaseki, temsil ettiği bakanlığın iki cephesi bulunduğunun altını çizerek, bir cephesinin çevre, diğer cephesinin de şehir olduğunu söyledi. 

Bakan Özhaseki, "78,5 milyon hektarlık alanda 9 milyon hektar neredeyse bizim bakanlığa ait koruma alanları içerisinde yer alıyor. Oraları tahrip ettirmemeye uğraşıyoruz. Bir taraftan da alanımızı tahrip etmeye, oralardan rant elde etmeye, oralardan çok hızlı bir şekilde para kazanmaya çalışan grupların saldırıları altında olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Onlara karşı bir mücadele var fakat bu mücadelede ince bir denge bulunuyor. O dengeyi mutlaka gözetmemiz gerekiyor. Bir taraftan da yatırımlar yapılacak, bu yatırımların da sürmesi lazım." diye konuştu.

Deniz kenarında otel yapılacağını ama korunmuş alanlarda yaptırılmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Özhaseki, şöyle konuştu:

"Bunları yaparken çatıştırmadan, doğru yerlerde bu işi kurtarabilirsek en başarılı bakanlık bizim bakanlığımız olur. Kömüre dayalı termik santraller var. Dışarıdan gelen ithal kömürle yapılan iş zaten cari açığı çoğaltıyor. Kömürün parasını veriyorsunuz, sonra elektrik üretmeye çalışıyorsunuz. Bizim kömürümüz var. Yerli santraller kurmak lazım. Şimdi nereye varsanız, orada bir çevre ayağa kalkıyor. Kimse duman çıkaran, kendilerini rahatsız edecek bir yapıyı yanında görmek istemez. Modern teknoloji ile dışarıya gazlar verilmiyor, kimseyi rahatsız etmiyor, tabiat tahrip olmuyor ve yerli kömürden enerji üretip kendi içerinizde bunu çok rahat kullanabiliyorsanız, bunun önünün açılması gerekiyor. Rüzgar gülü gibi yeraltı madenlerimizden enerji temin etmemizi ne kadar çoğaltırsak, dışa bağımlılığımız o kadar azalır." 

"İSTANBUL İLE İLGİLİ 250-300 BİN METREKARE İNŞAAT ALANINI YOK ETTİM"

Bakan Özhaseki, göreve başladığı günden itibaren İstanbul ile ilgili 250 ila 300 bin metrekare inşaat alanını yok ettiğini vurgulayarak, "Nasıl yok ettim. İşte Bakırköy'den gelmiş. Eski planda 60 bin metre, bizimkiler yapmış 115 bin metre. Yönetmelikten gelen haklarla birlikte 150 bin metre. Arada 80 ila 90 bin metre fazla inşaat fazlası veriyorsunuz. Bakırköy sahilinde bu, 100 metrelik 900 rezidans demek. Bu oranın trafiğini mahveder, altyapısını mahveder, yaşayan insanları mahveder. Bu kent cinayetidir. İlla cinayet adam öldürmek değil, kenti öldürmek de cinayettir. Bir taraftan da adalet duygusunu sarsmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Beşiktaş Belediye Başkanı'nın yanına geldiğini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir parkımız var Sayın Bakanım, 12 bin metre, sizin bakanlıktan 2,5 yoğunluk verildi' dedi. Parka nasıl veriliyor 2,5 yoğunluk. 40 bin metrekare inşaat alanı verilmiş. Yani 7-8 tane 15 katlı bina dikiyorsunuz oraya. Hangi vicdan kabul eder bunu.Bunun hangi dinde yeri var. 'Bunları benim bakanlığım vermişse peşinen kabul ediyor ve iptal ediyorum' dedim ve bitti. Ben böyle öğrendim, buraya öyle geldim. Bunun mücadelesini vermeyeceksem, orada niye oturuyorum. Bunun mücadelesini inşallah vereceğim."



Bakan Özhaseki, Samsun'da ayrıca 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi sergisinin açılışını da gerçekleştirdi.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fuat Eyibil 8 yıl önce

Oncelikle tüm Fikirtepe halkına hayırlı sabahlar diliyorum.

Sayın Bakan'ın söylediği başka bizim sorunlarımız başka Fikirtepe de tum adaları kapsayacak sekilde ivedilikle
Bir fizibilite raporu hazırlanması gerek.
Bazı Adalar da müteahhit bazı Adalar da ise aç gözlü mü desem veya siz başka bir isimle mi hitab edersiniz ama artık yeter
Bitsin bu ızdırap birileri daha fazla kar elde edecek diye beklemek çok acı ve sinir bozucu bir hal alıyor. Fikirtepe de bir kaç tane dernek var bunlar bir araya gelip
Hakkaniyet çerçevesinde bir rapor oluşturup bakana sunmalıdır. Yoksa bu bakan da uzaktan nasıl görüyorsa öyle yorum yapıp siyasi show yaparak bizi uyutacaktir veya bir iki yaltakci yanına gelip kendi işine geldiği gibi bir rapor sunabilir! ..

Saygılarımla
Fuat Eyibil

Avatar
NEYZEN 8 yıl önce

NE DEMİŞTİ İNŞAATÇILARIN ATASI NERDE ŞANTİYE ORADA RANTİYE. ŞİMDİKİ YENİ NESİL İNŞAATÇILAR İNANIN ATALARINA PAPUÇ BIRAKTIRIR. NEREDE RANTİYE ORADA ŞANTİYE. NOT: FİKİRTEPELİ KENDİSİNE ÇÖZÜMSÜZLÜK REÇETESİNİ REVA GÖRENLERE ELBET BİR GÜN SESİNİ ÇIKARACAKTIR.SABIR İLE BEKLİYORUZ.

Avatar
kızıl cephe 58 8 yıl önce

yerinde dönüşüm verselerdi bu kadar rezil olmazdık .malımızla magdur ettiler bizi

Avatar
ayhan 8 yıl önce

Selam admin bu yapım gücü olmayan firmalar beli zaten onları si.tir etsin.iyi niyetli olmayan fazladan bi şeyler bekleyen maliğede icrayı şuur açıp bh iş bitecek ama burda iyi niyet yok...her keste bikiyor ama çıkarlatına ters geldiği için uygulanmıyor.

Avatar
kızıl cephe 58 8 yıl önce

Yerimizle rezil ettiler bizi.

Avatar
yusuf 8 yıl önce

Yasin Bey, hangi ada da ne kalmış bir haber yapıp milleti bilgilendirsek olmazmı sorunu duyursak

Avatar
Maho 8 yıl önce

Yasinbey iyi akşamlar her adayı haber yapıyosunuz cc den hiçbirşey yazmiyonuz arsa malikleri noterden ihtar cekmeye başladı devamıda geliyor çünkü cc yekimse inanmıyor verece cevaba mahkeme acıcaz 50 aydır yalandan bıktık

Avatar
bahattin 8 yıl önce

Arkadaşlar mahkemeye vermeseniz kimse sesinizi duymaz .Emin olun her şey bu kadar basit.