Bu haber kez okundu.

Barata ''Kentsel Dönüşüm demirden leblebi, çiğneyip lokmasını yutabilene helal olsun!''

 2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi İstanbul’da yapıldı. Gayrimenkul sektörünün öncü  kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve  Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen de hazır bulundu. 

Atlas Conceptia Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu’nun başkanlığını yaptığı Gayrimenkul ve İnşaat Sektörünün Kentsel Dönüşüme Bakışı, Önerileri ve Planları başlıklı oturumda konuşan VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Kentsel Dönüşüm’de daha cesaretli adımlar atılmalı” dedi. 

Kentsel Dönüşüm’ü tek merkezden yönetebilmenin mümkün olmadığını vurgulayan Barata, “Kentsel dönüşümde çözüm odaklı olmamız ve sorunları konuşmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm her ilin kendi büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile yani yerel bir yaklaşımla yürütülmesi halinde daha hızlı adımlar atılarak ilerlenebileceğine inanıyorum” diye konuştu. 

Barata şöyle konuştu: “Kentsel Dönüşüm demirden leblebi, çiğneyip lokmasını yutabilene helal olsun. Kentsel Dönüşüm’de meseleyi sadece vatandaşla müteahhitin çözmesi mümkün değil. Bir tarafta kamu da olmalı. 2011 yılının Mart ayında bu işe başladık. 48 ay çok sancılı bir süreç yaşadık. 3 metrekare yerine 2 milyon TL isteyenler oldu. Kamulaştırma yapıldı ama yetmiyor. Mevzuata göre bir de tapu davası açmak gerekiyor. Bu sürecin hızlanması tapu tevhidinin resen yapılması lazım. Daha cesaretli adımlar atılmalı.”

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm kamulaştırmada son durum için tıklayınız ..!

Emlak Pencerem
ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rifat karakoç 9 yıl önce

Syn admin şu aciklama omer bey in tamamen fikirtepeli yi suclayan aciklamasi zaten savunmasiz fikirtepeliyi daha cok uzecek bakanlik belediye adam gibi hukuki teknik konulari hazirlayip birde guvence verseydi dimdiye ksdar her sey hallolurdu

Avatar
Ahmet Saribas 9 yıl önce

Sayın barata birde Fikirtepe halkına biz arsa payına göre su daire ve direler size ait diyebilmişmi teminat veririm demişmi onun için o Demir leblebiyi ne çiğneye bilir nede yutabilir bunun gibi bu diğer firmalar icinde geçerli olacaktır

Avatar
ZENCİİ 9 yıl önce

her mi̇ktofonu götdüğünde her toplantida
fi̇ki̇rtepeli̇yi̇ şi̇kayet etmeyi̇ birak.
kaçtane ada yiktin bi̇r çi̇vi̇mi̇ çaktin
fi̇ki̇rtepede kademeli̇ i̇mar var aldiğin yer kadar yapabi̇li̇rsi̇ni̇z

Avatar
48.ADA 9 yıl önce

Sy.BARATA ve AYDOĞAN SELIMOGLU bu adamızdan tam 3 yıl önce beraber imza aldılar,TEMMUZ 2012 de çıkış vereceğiz diye,ne oldu? Bu Sözlerine güvenerek bir cogumuz evimizden çıktık,kiracısı olanlar kiracılarını çıkardılar ve halen iki firma bu adada neyapacaklarına kararlastirmamislar.İşimiz yeterince var her adadan imza aldık sizi bırakıyoruz kendinize daha güvenecegimiz firma bulun deseler de,bizde bunca zarardan sonra Başımızın çaresine bakalım.

Avatar
Var tas 9 yıl önce

cantaci ac gozlu bir firmadir.

Avatar
GERÇEKLER 9 yıl önce

Vartaş ve barata SİZLER MESALA BU TEK EVİ YILLARDİR NEYE YİKMADİNİZ BU EVİ ACABA ANLAŞMALİMİ YİKMADİNİZ EYER GERÇEKTEN İŞ YAPMA DERDİNİZ VARSA 1*TEMİNAT VERİN 2*HAKKANİYETLİ SÖZLEŞ YAPİN 3*AVAN PROJESİNİ YAPİN 4*KİM NE ALACAK TAPULU ŞEKİLDE HAK SEHİPLERİ ALIRSA BURADA İŞ YAPMAMAN İÇİN BİR NEDEN YOK AMA HİÇ BUNLARDAN BAHSETMİYORSUN ARTİK FİKİRTELİ UYANDI BİRAK BU KAMULAŞTİRMA ARKASİNA SİGİNMAYİN İNSANLARI MAGDUR ETMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORSUN BUNDAN SONRA FİKİRTEPE SİZİN İÇİN DEMİRDEN LEBLEBİ DEGİL DEMİRDEN CEVİZ OLACAK ************

Avatar
hakan uzun 9 yıl önce

vartaş çantacı , emlakçıdır ama inşaatçı değildir.. komisyon peşindedir milletin arsaları üzerinden ,aldıkları imzalar üzerinden ..

Avatar
fatih aydın 9 yıl önce

arkadaş ne temninat var nede yerın bellı değil yüzbin liraya şirket kur milyarlık işe gir bunasıl iş