Bu haber kez okundu.

BAKANLIKTAN KAMULAŞTIRMA, VATANDAŞTAN KADEMELİ İMAR UYARISI !

 Fikirtepe İhsaniye Mahallesi'nde müteahhitle anlaşma imzalayan hak sahiplerinin oranı yüzde 84'e ulaşırken 42 arsa sahibi imza atmamakta direniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imza atmayan 42 arsa sahibine gönderdiği yazıda, kendilerine 15 gün süre tanıyıp sözleşmeye imza atmamaları halinde “Acele kamulaştırma işlemleri başlatılacağı” uyarısında bulundu. İhtar yazısı üzerine mahalle sakinlerini ayaklandı. Tebligatı “Tehdit” olarak algılayıp harekete geçen mülk sahipleri, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçeyle başvurarak, kendilerine verilen imar hakkını müteahhit ile  paylaşmak yerine kendileri kullanmak istediklerini, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceklerini belirtti. 

Hak sahiplerinden Avukat Hürriyet Azak, “Bakanlığın yazısı resmen vatandaşın yerini, müteahhite peşkeş çekmek. Oysa başka  müteahhite verme ya da parsellerimizi birleştirip kendi yapma hakkımız var. Biz kendi yapılaşma hakkımızı kullanmak istiyoruz. Yüksek yapılaşmaya da karşıyız” diye konuştu. Hürriyet

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
4.ada 9 yıl önce

100/84 de kamulaştırma işlemi yapılıyorda 100/96 imza oranıyla imza atılan keleşoğlu -eba firmasının neden kamulaştırma işlemleri neden tebligat gelmiyor nedeni çünkü firmanın başvurusu yok çaba yok istek yok varın siz düşünün?

Avatar
Bünyamin dursun 9 yıl önce

murat sineması adası yaa hürriyet hanım biz imza atan olarak verdik yerimizi sen imza atmadın devamlı bilmişlik tasladın işiniz gücünüz fitne çıkarmak oldu yaa git AİHM uzat Süreci eline ne geçecek ayıp ayıp okadar insanın Hakkı'na giriyorsun inşaAlLAH imza atmassınız

Avatar
4.ada 9 yıl önce

Çok doğru söylüyor sun kardeşim firmamız imza atmadan önce devamlı bizimle idi ama nedense imza atıldıktan sonra bir daha göremedik bu insanları ikna etmek çokmu zor .

Avatar
Lale 9 yıl önce

Bu hakkını arayan insanları kutluyorum.

Avatar
Yildiz 9 yıl önce

Tebrikler

Avatar
Zafer 9 yıl önce

İmza atanlar 3.60 yapin illa 4.00 mu olacak gecikme yok
Atmiyan lar 1.80 ve uzeri yapar olur.Zorla imza almak haksızlık

Avatar
Omer Sahin 9 yıl önce

İmza atanlar yapma hakkınızı kullanın
3.60 yapin. Haksızlık yerini vermiyenlerin evini mahalle baskısı ile almaya çalışmadır.Simdi devlet baskısı uygulanmaya çalışılıyor. İhsaniye duyarlı imza atmiyan lari kutlarim bu iş devlete pahalıya patlar.

Avatar
raif tufekci 9 yıl önce

Deprem olduğu zaman insallah bu oyalayan insanlar enkaz altında kalırlar