Bu haber kez okundu.

AZİZ KOCAOĞLU, ''FİKİRTEPE'DEKİ YANLIŞLARI VE RANTI HERKESE GÖSTERECEĞİZ!''
 Rantı kimin kime verdiğini görecekler



Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "5-6 bölgede uzlaşıya ve vatandaşın mağdur olmamasına özen göstererek, çalışıyoruz. Biz riskli yapılara ilişkin yasayı kullanmıyoruz. Bunun kötü niyetli ellerde mülkiyet gaspına kadar gittiğini biliyoruz. Bunu sosyal demokrat bir belediyenin kullanmaması gerektiğine inanıyoruz. Uzlaşıyla zoru başarmaya çalışıyoruz." dedi. Başkan Kocaoğlu, planladıkları bölgelerde çalışmaya başladıkları anda, gerçeklerin ortaya çıkacağını belirterek, şöyle devam etti:



"Biz Fikirtepe'deki yanlışları, Sulukule'deki yanlışları İzmir'den Türkiye'ye gösterebilirsek, o zaman vatandaşlarımız rantı kimin kime verdiğini görecekler. Vatandaşımızın orada çıkan rantın konutların maliyeti hariç hepsini alması gerekir. Peki, belediyeye ne kalacak? Hükümete ne kalacak? Hiçbir şey kalmayacak. Yaşanabilir bir kenti yaratmanın, kentini kalkındırmanın onuru ve şerefi kalacak. Bundan büyük rant olmaz." 

 

Dönüşüm plansız alanlardan başlayacak


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bazı siyasetçilerin kentsel dönüşüm çalışmalarının Kordon'dan başlaması yönündeki önerilerine de değinerek şunları dile getirdi:



"Kentsel dönüşüm planlı alanlardan başlamayacak. Plansız bölgelerden, yeşil alanı, otoparkı, kültür merkezi, sosyal donatı alanları olmayan bölgelerden başlayacak. Eğer siz 'Kordon'da dönüşüm yapmak istiyorum. Burada yoğunluğu artırın' derseniz; bu kentsel dönüşüm olmaz. Buralarda yoğunluk zaten gereğinden fazladır. Bizim planlarımız 100 yıl sonrasının kentlerini yaratmak içindir. Eğer 'Kordon'da dönüşüm yapalım, orada AVM'ler yapalım' derseniz, orada yolda yürüyemezsiniz. Orada sosyal yaşam kalmaz, kamu alanı kalmaz. Dayanışma ruhu kalmaz." Yazının devamını okumak için tıklayınız haberekspres ...

 ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber



banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.