Bu haber kez okundu.

Ön talep toplama nedir ?
 Geçmiş yıllarda binlerce vatandaşın mağdur olduğu kısaca '' MAKETTEN SATIŞ'' yasaklanmıştı. ''Maketten Satış'' Yöntemi kısaca tarifi, müteahitlerin inşaat ruhsatı almadan her hangi bir işlem yapmadan, olmayan gayrimenkulleri satması diye açıklanabilir.

Ülkemizde inşaat sektörünün finansal yönden zayıf olması en ufak bir krizde onlarca müteahitin batmasının sebebidir. Sektörün girdiği taahhüt - inşaat yapım işlerinin öz sermayelerinin kat ve kat üzerlerinde olması ülkemizde iflas etmiş yüzlerce inşaat firması - müteahitler gerçeğini açıklıyor.

Olmayan inşaatlardan gayrimenkul alan binlerce müteahitzede geçmiş yıllarda Hükümete baskı yaparak, inşaat firmalarının ruhsat almadan maketten satışlarını yasaklatmıştı. Ama firmalar sat - yap yönteminden vazgeçmediklerinden dolayı maketten satış yapmanın ismini ön talep toplama olarak değiştirerek ilgili yasaları deliyorlar.

Yasalarda inşaat firmalarına büyük yaptırımlar olmasına rağmen, Türkiye inşaat sektörü sat yap , maketten satış yönteminden bir türlü vazgeçemiyorlar. Göstere göstere yasaları deliyorlar...

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SORUYORUZ, '' ÖN TALEP TOPLAMA ADI ALTINDA FİRMALARIN YAPTIKLARI FAALİYET NEDİR? ''

Vatandaşları uyarıyoruz !


İnşaat ruhsatı olmayan her hangi bir inşaat projesinin reklamlarına kanıpta, kaparo ya da benzeri ad altında firmalara para kaptırmayın. Sizde geçmişteki maketzedeler gibi mağdur olabilirsiniz. Ön talep denilen şey esasında, sadece her hangi bir ücret ödemeden, her hangi bir resmi evrağa imza atmadan, '' Ben senin bu projendeki şu gayrimenkulle ilgileniyorum '' kaydı yaptırmaktır. Bunun dışındaki ödediğiniz her türlü kaparo, para, rıza sözleşmesi ilgili yasalara aykırı olduğundan inşaat firmalarının iflası veya herhangi bir finansal zorluğa girmasi gibi durumlarda , mahkemelerde sizlere her hangi bir hak vermez ve mağdur olursunuz.

FİKENTDER'DEN YATIRIMCILARA UYARI
''GÜCÜ OLAN YAPARAK SATIYOR''


Fikentder '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm'' Derneği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada vatandaşların ne tür bir gayrimenkul satın alınırsa alınsın mutlaka tapusunun olduğuna ve ödemeyle beraber verileceğinden kesin emin olunması gerektiği yönünde uyarıda bulunulmakta. Fikentder'den yapılan açıklamada '' firmanın mali yapısı ve iş bitirişleri ciddi incelenmeli, alınacak gayrimenkulün tapusunun olduğuna dair kesin kanaat oluşmalı ve para verirken yatırımcı tapu ile kendisini garanti altına almalıdır. Ayrıca vatandaş daire satın almasına rağmen firmaların kat tapusu yerine arsadan hisse satışı yöntemi ile vatandaşları kandırdıklarına da şahit olduklarına değinerek '' eğer satın alınıldığı düşünülen gayrimenkulün yapımı başlamaz veya bitmez ise daire satın alalım derken piyasa değerinin kat kat üstünde bedel karşılığında küçük hisse toprak parçası satın almış olursunuz. Böyle bir durumda başka bir müteahitle anlaşma yapma imkanınız elinizdeki arsa payı çok düşük olacağından belkide hiç olmayabilir '' denilmekte.

OLMAYAN GAYRİMENKULÜN SATIŞI OLMAZ, KAPAROSU VERİLMEZ, SÖZLEŞMESİ YAPILMAZ !!!
ÖZETLE YASALARA GÖRE, OLMAYAN BİR ŞEYİ SATIN ALAMAZSINIZ.

Bu tür uyarıları internette bulunan inşaat firmalarının verdikleri reklamlarla finanse ettiği emlak haber sitelerinde bulamazsınız. Bu tür emlak  web haber yayıncılığı yapan haber sitelerinin, kendilerine emlak uzmanı diyen kişilerin gazına gelipte aldanmayın.

İşte maketten satış mağdurlarının güncel haber örneklerini okumak için aşağıdaki haber linklerine ve resimlerin üzerine tıklayınız ...

Ukra İnşaat'ın sahipleri hakkında 90 yıl hapis istemi ile dava açıldı haberini okumak için aşağıdaki resmi tıklayınız ...




Erzurum'da maket üzerinden daire satıp inşaatları yapmayarak 1500 vatandaşı mağdur eden Karadayı İnşaatın sahibi Ahmet Metin Karadayı için, 2 bin 100 yıl hapis cezası istendi.
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
maketzede 8 yıl önce

Fikirtepe direkten dönmüş !!!
http://www.emlaklobisi.com/emlak/necati-sasmaz-fikirtepeli-olacak-7488.html