Bu haber kez okundu.

Kiptaş-Anka Büyükada Eylemi İptal! Fikentder'den Veli Böke'ye Teşekkür

Fikirtepe'de çözüm bekleyen bir çok sorunla ilgili yoğun tempo çalışan Bakanlık İl Müdürlüğü ve Kiptaş'ta yoğun mesai.

Kadıköy - Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde gün olmuyor ki bir sıkıntı yaşanmasın. Ancak, bu sorunların varlığı diyaloğa önem veren ve sorunların aşılması için yoğun tempo çalışan Bakanlık İl Müdürü Veli Böke'nin ve Fikirtepe STK'larının pozitif yaklaşımıyla olumlu meyvelerini vermeye başladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Veli Böke, vatandaşların kendi aralarında seçecekleri heyetler aracılığı ile tüm adaların hepsinin kendi sorunlarına özel çözümler için görüşmeye hazırlanıyor.

İş Yapmayan Firmalar için radikal kararlar almaya ve Fikirtepe'de kronikleşen bazı problemler için orjinal çözümler üretmeye hazırlanan Veli Böke'ye Fikentder'den teşekkür..

Fikentder Derneği'nden yapılan açıklamada Fikirtepe'de ki tüm sorunlu adalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu ve kronikleşen bir çok sorunlu adayla ilgili orjinel çözümlerin çok yakın olduğu bilgisinin edinildiği söylendi.


BAKANLIĞA TOPLU GİTME KARARI İPTAL!

Kiptaş - Anka Büyükadan bazı temsilciler, Bakanlık İl Müdürü Veli Böke ve diğer yetkililerinde katılımıyla gerçekleştirdikleri toplantı sonrası Kiptaş - Anka Büyükada maliklerini bilgilendirmek için bir açıklama yaptılar. İşte Temsilciler adına Bilge Öztürk tarafından yapılan açıklama metni,

* Toplantımız 6:30 da bitti. Şu ana kadar yaptığımız en verimli toplantıydı.
* Toplantı 16:00 da başladı. 18:30 bitti. ÇŞB İl Müdürü Veli Bey dışında bizim ada ile ilgilenen 2 Müdür Yardımcısı, Kiptaş tan Faik Bey ve Hüseyin Bey. Bizim ekipten Ben, Muazzez Koçhan ve eşi, Hakan Akman, Ahmet Düzcü ve Ali Şahin katıldı.
* Veli Bey öncelikle şu ana kadar sorunlarının gerçek sebeplerini bulabilmek için çaba sarfettiklerini, bu nedenle bizim adayla ilgili somut önerilerle gelemediklerini belirtti.
* Anka 1.ada ile ilgili çalışmalar devam etmekle birlikte hukuki sıkıntıların çok olduğunu bu nedenle Anka'nın yarattığı bu sıkıntıların 2. Ada için yaşanmasını istemediklerini anlattı.
* Biz de bizim için önemli olan tüm konuları tek tek dile getirdik.

Görüşme Sonrası alınan kararlar.


1) 24 Nisa'n Salı günü kendi içimizden seçeceğimiz 20-25 kişilik bir grubu saat 14:00 da ofisinde ağırlayacak. Bunun amacı bugün bizimle paylaştığı bazı bilgileri isteyen diğer hak sahiplerine de aktarmak ayrıca bugün karar verdiğimiz bazı konularda yapılacak araştırma sonuçlarını bizlerle paylaşmak.
Bizim Adayı Kiptaş'ın yaptığı proje ile sonuçlandırmak istediklerini ilettiler. Bunun üzerine bizde daha önce Kiptaş'a ilettiğimiz taleplerimizi tekrar dile getirdik. Sözleşmeyi doğrudan Kiptaş ile yapmak istediğimizi , Kiptaş'ın sözleşmesini imzalarken Anka'dan da mutlaka kurtulmamız gerektiğini ilettik.


2) Anka'dan kurtulmak için ne yapılması gerekiyorsa buna destek verecekler. Bu konuda açtığımız davaya ortak olunması, Anka'ya atanan Kayyumla görüşülerek Anka'nın işi yapma ehliyetini yitirdiğinin resmileştirilmesi gibi alternatifleri avukatımızın da olacağı bir ekiple değerlendirip sonuçlandıracaklar.


3) Kiptaş'ın sözleşmesi ile ilgili müzakereleri Ben, Hakan Akman ve avukatımız olmak üzere üçlü grupla yapacağız. Yapılan değişiklikleri sizlerin onayına biz sunup görüşlerinizi biz toplayacağız. Kiptaş'la iletişimi biz sağlayacağız ancak herkes kendi sözleşmesini kendisi imzalayacak. Yani üç kişinin görevi sadece müzakerelerin tek elden yürütülmesini  ve sözleşme içeriklerinin aynı özelliklere sahip kişiler için benzer standartlarda olmasını sağlayacak. Bu çalışmaya da bir aksilik olmazsa ayın 24 ünde başlanmış olacak.


* Yapılan açıklamanın sonunda, Hak sahipleri olarak bakanlıkla istenilen iletişim ortamının kurulmuş olmasından dolayı, Fikirtepehaber.com da da yayınlanan haberde bahsi geçen yarınki (18.04.2018 - Çarşamba) toplanıp bilgi almak için gitme kararına gerek kalmadığından iptal edildiği belirtildi.

Fikentder Derneği'nin de yakından takip ettiği gelişmeleri Fikirtepehaber.com olarak güncel ve kaynağından aktarmaya devam edeceğiz...

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İlhan 6 yıl önce

Maalesef oyalama taktiği devam ediyor,Veli beyin veya bakanlığın yapacağı hiç bir şey yok bunu kendi ağzından bizzat duydum.devlet olarak buraya el atılmadığı sürece sıkıntılı süreç devam edecektir.benim fikrim yürüyüşün devam edip sosyal medyada duyulması daha iyi olur kanaatindeyim.

Misafir Avatar
yavuz 6 yıl önce @İlhan

evet yürüyüşün adı fikirtepelilerin kutlu yürüyüşü olsun. yürüyelim bütün siyasi partileri davet edelim. hükümet direk görüşsün bu iş veliyele olmaz.

Beğenmedim! (0)
Avatar
p.h 6 yıl önce

ali beye katiliyorum hep ayni nakarat yersen

Avatar
Ali 6 yıl önce

Secime kadar, oyalama.

Avatar
yavuz 6 yıl önce

Yeni bir oyun mu oynanıyor. bakanlık inşaatı bitirmeyenlere müdahele edecek dediler yok. kiraları vermiyorlar ses yok Allah için bizi kandırmayın.

Avatar
Fikirtepe 42. Ada TAŞ YAPI MAĞDURLARI 6 yıl önce

Fikirtepe 42. Ada 1gün bile beklemek istemiyoruz 7 yıllık kira zararımız var kim karşılayacak! Ne zaman bitecek bu mağduriyet! Taş yapıya imza attığımız halde 7 yıldır yerimiz yapılmıyor KİRAMIZ VERİLMİYOR! 3-5 kişi imza atmadı diye bizim günahımız ne ? 7 yıldır oyalandırılıyoruz

Avatar
İCRAAT 6 yıl önce

35. ADA PANA-SVR. SAYIN BÜROKRAT GEREĞİNİ YAP KORKMA ARKANDAYIZ. YA YAPSINLAR YA BİR AN ÖNCE DEFOLUP GİTSİNLER. MİLLETİN YANINDA OLUN ARTIK. ÇANLAR ÇALIYOR SEÇİM YAKIN ALTINDA EZİLECEKSİNİZ BUNU BİLİN.

Avatar
DİRİLİŞ 6 yıl önce

YASİNBEY PLATİN PANORAMA ADASINDA NELER YAPILABİLİR.HEM PANORAMADAN KURTULMAK HEMDE VELİ BÖKE BEYE ADAMIZDAKİ SORUNLARI ANLATMAK ADINA TEŞEKKÜRLER.

Misafir Avatar
Yasin Bektaş 6 yıl önce @DİRİLİŞ

Mrb, Bugün Bakanlıkta yaptığımız görüşmede problemli bir çok ada gibi sizin adanızın da bahsi geçti. perşembe günü Ergin Beyle bi görüşmemiz olacak. Müsait olan arkadaşlar da gelebilir. Yüz yüze konuşabiliriz... Selametle

Beğenmedim! (1)
Avatar
fikirtelim 6 yıl önce

oooo kimi kandrıyosunuz her gün hemde ankaya yürüyelim buna canmı dayanır taktik yeter yani bukadarınada pesssssss