Bu haber kez okundu.

Ceylan ve Sevgili-Platin Adalarında Devir Pazarlıkları ve KİPTAŞ formülü!
FİKİRTEPE'DE SATILIK VE/VEYA ORTAK ARANAN ADALAR!

Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde büyük umutlar ve vaatlerle bırakın icrati, atılan imzalar bile bitmeden 5 yıllık zaman kaybıyla adalar mali gücü yetersiz firmalar tarafından, el altından pazarlanmaya çalışılıyor.

Fikirtepehaber.com olarak bu adaları ve firmaları gerçek hak sahibi ve mağdur vatandaşlar adına kamuoyuna açıklıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir toplantı esnasında yaptığı bir itirafla ''İŞ RANTSAL DÖNÜŞÜM OLDU'' diyerek, Kentsel Dönüşüm çalışmalarındaki aksaklık ve çarpıklığa yaptığı vurgu ulusal basına da yansımıştı.



Ceylan ve  Sevgili - Platin adalarında devir ve/veya ortaklık amaçlı firmalar bulunmasına rağmen, neden Kiptaş !?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin '' Firmaların tüm devir , ortaklık ve finansman kaynaklarını kullanmaları ve her şeyin tükenerek iflas etme noktalarına gelmiş olmaları sonrasında ancak biz devreye gireceğiz. Onun haricinde kesinlikle anlaşılan iki firma ve adalar haricinde farklı bir adaya Bakanlık ve Kiptaş olarak girmeyeceğiz'' demişti.

Bakan Özhaseki'nin bu sözüne rağmen bu adalara ortaklık ve/veya devir yoluyla mali gücü yerinde firmaların varlığı neden görmezden gelinerek KİPTAŞ devreye sokuluyor?



FİKİRTEPE'DE KENDİ ÖZKAYNAKLARIYLA ÇALIŞAN FİRMALAR TEDİRGİN!

'Serbest Rekabet Bozulmasın, Herkesin Tabelasında ''KİPTAŞ'' Logosu Olsun!'


Fikirtepehaber.com'a konuşan Fikirtepe'de ki diğer firma yetkilileri; bu durumun, devlet desteğini arkasına alan firmalara karşı kendi imkanlarıyla iş yapmaya çalışan firmalar açısından haksız bir rekabete sebebiyet vereceğinden dolayı endişe duyduklarını ifade ettiler.



SEVGİLİ YAPI'NIN ÜÇÜNCÜ DEVRİ Mİ ?

Sevgili Yapı Fikirtepe'de proje üretimi vaadiyle girdiği ve imza aldığı 3 adanın ikisinden daha öncesinde masrafları ve emeği karşılığı para alarak çekilmiş ve fikirtepehaber.com olarak bunu haberleştirerek kamuoyuna duyurmuştuk..



Sevgili Yapı'nın girdiği adalar ve bu adalarda yapılan eylemler tüm kamuoyunun hafızasında tazeliğini korurken, Sevgili Yapı'nın - Platin İnşaat ile beraber ortak hareket ederek, imza aldıkları ama henüz imzaları % 100 tamamlanmayan üçüncü adasından da devir yoluyla çekileceği ve bunun için çeşitli firmalarla pazarlıklar yaptığı iddia edilmekte..



Bu pazarlıklarda istenen rakamlar ve bulunan ortaklara rağmen, bir türlü devir anlaşmasının gerçekleşmemesi, bu adadaki arsa sahiplerinin mağduriyetinin artarak devam etmesine sebep olmakta. Ancak, yetkililerden aldığımız bilgilere göre, 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı protokolüyle kamuoyuna; Anka Yapı - Vartaş proje adalarındaki çalışmaların aksatılmadan yürütülmesi ve proje gerçekleştirilmesi için duyurulan ''KİPTAŞ'' formülü, bu adalarda da devreye sokularak, görüşmeler yapılmaya başlandığı belirtilmekte..



Ceylan - Sevgili - Platin ve Bakanlık - Kiptaş protokolü için son rütuşlar

Fikirtepehaber.com olarak yetkililerden edindiğimiz bilgilerin detaylarına göre, bu adalar içinde KİPTAŞ aracılığı ile proje yapımının gerçekleştirilmesi için % 100 imzası biten Ceylan İnşaat ve Sevgili Yapı - Platin İnşaatlarla karşılıklı uzlaşılmış bulunulmakta. Ancak, henüz imza aşamasına gelinmediği için kamuoyuna açıklanmadı. Fakat, bu adalarda da halen Kiptaş ile protokol imzalama aşamasına gelinmesi için detay görüşmeleri devam etmekte.



FİKİRTEPE'DE KİPTAŞ İMZASI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da araya girerek firmalarla yapılan protokol sonrası KİPTAŞ'ın Fikirtepe'de proje gerçekleştireceği proje ada sayısı 2-Firma 4 Adadan, 5 Firma 7 Adaya çıkacağı belirtilmekte! İflas ve batık olma durumu haricinde KİPTAŞ'ın bundan sonra hangi Firma ve Adalarla, hangi şartlarda anlaşacağı henüz belli değil !!



KİPTAŞ'TAN VATANDAŞA YENİ SÖZLEŞME TALEBİ!

KİPTAŞ'ın Fikirtepe'de daha önceden bakanlık protokolü sonrası ANKA - VARTAŞ Adalarında yaptığı protokol sonrası Fikirtepehaber.com olarak vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere göre, yeni bir sözleşme imzalamalarını istediği ancak, bunun vatandaşlar tarafından kendi aleyhlerine olduğu iddiasıyla henüz kabul edilmediği, sözleşmelerinde imzalanmamış olmasından dolayı KİPTAŞ tarafından, proje çalışmalarının da henüz istenilen seviyede başlatılmadığı belirtilmekte.



Kiptaş'ın Fikirtepe'de protokol yaptığı adalar ve vatandaşlara sunduğu yeni sözleşme üzerine hukukcu ve uzmanların da görüşleri doğrultusunda yeni bir haber çalışmasına başladık. Konuyla ilgili detaylı bir haberi ilerleyen zamanda sizlerle paylaşacağız. 

Ceylan, Sevgili - Platin adalarıyla ilgili güncel gelişmeleri, Fikirtepehaber.com farkı ve belgeleriyle, şeffaf ve tarafsız bir şekilde aktarmaya devam edeceğiz...

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Niko 7 yıl önce

Balık baştan kokar arkadaşlar...Koca devlet insanlarını üç beş cantaçıya teslim etti.

Avatar
Fikirtepe 7 yıl önce

Daha vartaş anka adalarına çivi çakamadı Kiptaş

Avatar
fikirtelim 7 yıl önce

zaten bizim sözleşmemiz var yapyanların yapın

Avatar
Erhan 7 yıl önce

Yasin bey, aşağıdaki konular hakkında bilgi vermenizi rica ediyoruz.
Vartaş adasında kiptaş'tan bana iletilen bir sözleşme olması. Sizde örneği var mı?
Bir de imzalamazsak ne olacak yine mi ada bütünlüğü bozulmuş olacak?

Misafir Avatar
Yasin Bektaş 7 yıl önce @Erhan

Erhan Bey, size imzalatılmak istendiği söylenen bir sözleşme metni elimize ulaştı, konuyla ilgili araştırma safhasındayız, yakın zamanda bilgilendirici bir haber yayınlayacağız..

Beğenmedim! (0)
Avatar
erhan 7 yıl önce

ne kadar güzel yaaa ben iş yapamayım geliyim devlet bana yardım etsin ortaklık yapsın kardan pay versin .oh beeeee.yemicek ama vartasş bilgin olsun

Avatar
yavuz 7 yıl önce

sayın bakan o zaman sizde mahkemeye gidin. en büyük mahkeme bakanlık olmalı halkı dolandıran varsa emir vereceksiniz. başaranın dosyalarına el koydurun nasıl izaya geliyor.

Avatar
ada 7 7 yıl önce

başaran ve babacanın girdiği ada7 nin durumu nedir acaba bu ada kitlendi kaldı gerekırse devlet kiptaşı soksun buraya düğüm çözülsün artık vatandaş mağdur