Bu haber kez okundu.

Anka - Mist Adasında Dün İsyan Bugün Fikentder Katkısıyla Uzlaşma

VATANDAŞ MÜTEAHİTE İMZA ATTI AMA MÜTEAHHİT YAPAMAYINCA BAŞKA İKİNCİ MÜTEAHHİT 'ONA İMZA ATTINDA BANA NİYE İMZA ATMADIN' DİYE ARSASINI SATMAYA KALKTI.

Anka Yapı Fikirtepe Kentsel Dönüşümüne ilk başlayan firmaydı.Firma finansal sıkıntıları nedeniyle alacaklılarına karşı mahkemelerden ''İflas Erteleme'' talebinde bulunmuştu.

Bu firmaya imza atan vatandaşların sıkıntısı güncel olarak devam ederken yasal boşlukları kendi lehlerine kullanmaya çalışan bazı firmalarda vatandaşların arsasını sattırmaya çalışıyordu.

Fikirtepehaber.com'a özel olarak bu konuda ki mağduriyetini anlatan Fikirtepeli vatandaşın video röportajını ''
Mist Adasında Anayasal Hakları Yok Sayılan Fikirtepeli Vatandaşın İsyanı'' başlığıyla yakın bir zamanda sizlerle paylaşmıştık.

Ses getiren
bu röportajımızda Fikirtepeli arsa sahibi vatandaş Anka Yapı ile sözleşme imzaladığını ve bu firmanın finansal sıkıntıları nedeniyle zor durumda olduğunu söylemişti. Ayrıca bu firmayla imzaladığı sözleşmesinin karşılıklı fesih edilmemesi sebebiyle hala geçerli olduğunu bu nedenle bakanlığın arsasını bir başka firmaya imza atmaması sebebiyle satış çıkarmaya çalışmasının haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğunu iddia etmişti.

Bakanlığın Mist İnşaata imza atmayan Y.G. isimli vatandaşın arsasını satmaya kalkması ve vatandaşın mağduriyeti bölgenin en önemli sivil toplum kuruluşu olan Fikentder Derneği'ni harakete geçirdi.Tarafların talebi üzerine FİKENDER DERNEĞİ arabulucu oldu.Bölgede buna benzer anlaşmazlıklarda başarıyla ara buluculuk görevi yapan ve tarafların anlaşmasını sağlayan dernek yine farkını gösterdi ve tarafların uzlaşmasını sağladı.

MAĞDUR VATANDAŞ GERÇEKTEN MAĞDURMU ? 

Mağdur olduğunu iddia eden vatandaşların en büyük sorunu daha önce imza atmış komşularından daha farklı maddi isteklerde bulunmaları.

Bu vatandaşın da Mist İnşaattan  'Mağduriyet Bedeli' ismiyle açıktan para istemesi etikmidir ?

Daha önce bu firmaya imza atmış komşularının aldığı kira bedelinin kat be kat üstünde kira bedelini nakit olarak hemde 30 ay peşin istemesi mi etikdir ? 

Birde diğer firmayla sözleşme imzalarken aldığı yüksek meblağlı paraları iade etmek istememesi etikmidir ?

Tamam bir başka firmaya daha önce imza atmış ve bu anlaşma hala yasal olarak geçerliliği ortadayken vatandaşın arsasının zorla satılmaya çalışılması mağduriyet yaratır. Bu haksız bir uygulamadır. Ama komşusunun kat ve kat üstünde maddi taleplerde bulunmakta ne kadar etiktir ? Buda sorgulanmalı.

FİRMALARIN ETİK OLMAYAN ÖDEMELERİ VARMI ?

Fikirtepe Kentsel Dönüşümü başladığından beri vatandaşların arsaları üzerinden çokta etik olmıyacak şekilde para kazanan taraflar oldu.

Çantacılar, komisyoncular, aracılar, imza toplayıp bir başka firmaya uçuk devir ücretleriyle adaları devredenlerin varlığını tüm Fikirtepelilerin malumu.

Ve hatta öyle tirajı komik olaylar varki ileride sinema filimlerine malzeme olması muhtemeldir.

Firmalardan aldığı komisyonlarla kendine sıfır dozer (iş makinesi) alanlarmı dersiniz.Firmalardan aldıkları komisyonlarla yetinmeyip Fikirtepenin ortasına  çok katlı lüks emlakçı dükkanları açanlarmı dersiniz.Sivil toplum kuruluşu kılığında firmalardan aldıklarıyla mekanlar açıp geceleri bu mekanlarında kumar oynatanlarmı dersiniz. Sosyal medya hesaplarında firmaları  sol soslu ağızla hak hukuk nameleriyle tehtit edip 'evlenicem para ver' 'evim yok para ver' bahaneleriyle Fikirtepeyi kendine meslek edinenlermi dersiniz.Hepsi şu an Fikirtepede mevcut.

Ceket ilk nasıl yanlış iliklenirse tüm düğmelerde yanlış olur Fikirtepe Kentsel Dönüşümü de ilk baştan yanlış ve düzensiz başlatıldı.Durum adalet ve hak yönüyle bakıldığında tarafların hepsinin yüzde yüz haklı yada haksız olmadığı durumlar yaşanıyor bölgemizde.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı 8 yıl önce

Helal olsun fikentdere, tebrik ediyorum. dayı da kalıbının adamı değilmiş yani:) o kadar esip gürledi ama ...

Avatar
Neonemivar 8 yıl önce

Ben acikcasi mist yapinin bu isi yapabilecegine inanmiyorum. Sermayesi 1.5 milyon. Onceden yaptigi buyuk bir is yok. Ortada proje var mi o da ayri konu. Inanmayan web sayfalarina baksin. Elle tutulur hicbirsey yok

Avatar
mehmet ocak 8 yıl önce

fidem gelsin de babacan yapı adasındakileri uzlardırsında görelim

Avatar
Mehmet 8 yıl önce

Bu seferde amcayı mı kınıyoruz :)
Valla sitede gündemi takip etmekte zorlanıyorum. Kim mağdur kim haklı gündem o kadar hızlı değişiyor ki

Avatar
. erdi 8 yıl önce

o kadar bagrisma bir gün sonra anlaşma anlamadım vAllahi.Madem anlasiyolardi o şov niye yapıldı.her şey kurgulanmış gibi.

Avatar
Şaşkın 8 yıl önce

İnanın gülerek ve şaşırarak takip ediyorum bu Nasıl bir saçmalık Yılmaz bey zaten imza atacaktı. Madem atacaktı neden böyle bir şov yaptı? Birde firma madem adamın taleplerini kabul edecekti neden onca zaman bekledi ? insanları doğru bilgilendiren haberleriniz için teşekkürler.

Avatar
NEYZEN 8 yıl önce

PANA YAPININ 48. ADAYA YAPTIĞI REVAYSA BU SAATTEN SONRA HER YOL REVANİ.

Avatar
NEYZEN 8 yıl önce

HER KİMĶİ ÜÇ KURUŞ MENFAAT İÇİN KOMŞUSUNUN HAKKINI YERSE. CEHENNEMİ BU DÜNYADA TEZ ZAMANDA GÖRSÜN. HA BUGÜN HA YARIN YAPACAM DEYİP OYALAYAN MÜTEAHHİTTTE MEZARINI İSTER BİRİKET İSTER SE YTONGLA ÖRSÜN.