Bu haber kez okundu.

Afganistan'da 7.6 Şiddetinde Deprem
DEPREM KUŞAĞINDA YER ALAN TÜRKİYE'DE ÇALIŞMALAR NE AŞAMADA ?

 '' İstanbul Depreme Ne Kadar Hazır !? ''


Afganistandaki büyük depremle gündeme gelen sağlıklı yapılaşma ve kentsel dönüşüm çalışmalarında Fikirtepe haricindeki tüm semtlerde yoğun bir çalışma gözlenirken, Fikirtepe bölgesinde yapılan çalışmalar hala beklentilerin altında. 

TÜRKİYE'DE VATANDAŞ NEZDİNDE DEPREME HAZIRLIK YETERSİZ ...

Firma , bakanlık ve belediye gibi suçlayacağımız bazı günah keçilerini bulunsa bile vatandaşların hiç mi kusuru yok diyebiliriz. Özellikle, Kentsel dönüşümle alakalı yapılan çalışmalar ve kanuni düzenlemeler kimseyi tatmin etmeyip, beklentilerin altında kalırken, vatandaşlar depreme karşı ne kadar hazırlıklı sorusu akıllara takılmakta ? Bu sorunun cevabını karşısında elbette herkes tahmin edebilmekte. Ancak, gerçek olan bir şey var o da dün Afganistanda gerçekleşen depremle birlikte yeniden hatırladığımız Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve beklenilen Büyük İstanbul depremi ve içinde bulunduğumuz acı gerçekler..!

iŞTE AFGANİSTAN DEPREMİNE İLİŞKİN HABER DETAYLARI

Evet Milliyet'te yazan bahse konu 7.6 şiddetinde gerçekleştiği söylenen Afganistan depremiyle ilgili haber detaylarını aşağıda bulabilirsiniz .

 Afganistan'ın kuzeyinde 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem üç ülkeyi birden vurdu, ilk belirlemelere göre 100’den fazla kişi öldü.

Pakistan devlet televizyonu depremde en az 94 kişinin öldügünü duyurdu.  Afgan yetkililer de Takhar bölgesinde kız çocuklarının gittiği bir okulda sarsıntı sonrası yaşanan izdiham nedeniyle en az 12 çocuğun öldüğünü, 20 çocuğun da yaralandığını söyledi.

Afganistan Ulusal Afet Yönetimi Birimi Badahşan Vilayeti Direktörü Abdullah Hümayün Dehkan, bölgede bazı binaların yıkıldığını ve can kayıpları olduğunu belirtirken rakam vermedi.

Pakistan kamu televizyonu, ülkenin Kasur bölgesinde deprem sırasında çatıdan atlayan bir kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Depremin hissedildiği Kabil ve İslamabad'da halk panik halinde sokağa dökülürken, trafik kilitlendi. Çok sayıda kentte elektrikler kesildi.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, deprem mağdurlarına her türlü yardımın yapılması konusunda bütün kaynakların kullanılacağını söyledi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin Afganistan ve Pakistan'a yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti. 

5 ÜLKEDE DAHA HİSSEDİLDİ

Deprem  Pakistan ve Hindistan'ın yanı sıra  Kazakistan, Tacikistan, Özbekistan'da  da hissedildi. Gelen ilk bilgilerde depremin Pakistan'da gerçekleştiği ve 7.7 büyüklüğünde olduğu belirtilmişti. 

PAKİSTAN DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 8,1 OLARAK DUYURDU

Pakistan Radyosu ise depremin büyüklüğünü 8,1 olarak duyurdu. Depremin en şiddetli hissedildiği Kabil'de ve Pakistan'ın başkenti İslamabad'da halk panik halinde sokağa dökülürken, trafik kilitlendi.

Çok sayıda kentte elektrikler kesildi. Afganistan, Pakistan ve Hindistan'da resmi makamlar can kaybı yaşanıp yaşanmadığına ilişkin henüz açıklama yapmadı.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.