Bu haber kez okundu.

Yabancı Ortaklı Çimento fabrikasında üretime STOP
.. Çorumlu olsa yapmazdı ama el acımadı!

 1957 yılında Çorum’un ilk büyük sanayi tesisi olarak kurulan çimento fabrikası yaklaşık bir yıl önce fabrika yönetiminin aldığı karar ile fırın ve konkasör üretimini durdurmuş, 90 çalışanını işten çıkarmıştı. Corum Time'da yazan bir habere göre, Çorum’daki fırın ve konkasör gibi bölümlerinde üretime ara veren Brezilyalı Votorantim şirketinin sahip olduğu fabrika, yine kendi şirket bünyesinde yer alan Yozgat Çimento Fabrikası’ndan getirilen klinkeri Çorum’da öğüterek çimentoya dönüştürüyordu. 2013 yılından bu yana fabrika işletmecisi olan Votorantim şirketi geçtiğimiz günlerde klinker öğütme işine de son verip, üretimi tamamen durdurma kararı aldı. Bundan sonraki süreçte fabrikada sadece Ankara Hasanoğlan Çimento Fabrikası’ndan getirilecek, torba çimentonun satılacağı öğrenildi. Şirket yetkililerinin bu kararından sonra 20 işçi daha işten çıkarıldı.


EKONOMİK VE SOSYAL KATKI VERDİ

Çorum Çimento Fabrikası, kurtulduğu günden itibaren, Çorum’un ekonomik, sosyal, kültürel, sportif hayatında çok önemli bir yere sahip oldu. Bir zamanlar Çorum’un sanayileşmesinde “okul” görevi yaptı. Sosyal tesisiyle, yüzme havuzuyla, kültür ve spora katkılarıyla, Çorum’un en “gözde” kurumu olmuştu.


TOPLAM 110 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Çorum Çimento Fabrikasından son iki yılda işten çıkarılan işçi sayısı toplam 110 oldu. Fabrika şu anda ise 9 sendikalı işçi, 7 taşeron ve 2 beyaz yakalı olarak tanımlanan personellerle fabrikanın paketleme kısmında torbalı çimento satışı yapıyor.

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.