Bu haber kez okundu.

Marmara'da deprem ve Korkutan İstanbul açıklaması !
Marmara Denizi merkezli saat 18.36'da 3.1, saat 19.04'te de 3.4 büyüklüklerinde iki sarsıntı daha yaşandı.

Merkez üssü Marmara Denizi olan ve saat 17.45'de meydana gelen depremle ilgili internet sitesinden açıklama yapan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), depremin büyüklüğünü richter ölçeğine göre 4.0 olarak duyurdu. Açıklamada euro-met sismoloji merkezine göre 12 km derinlikte olan depremin merkez üssünün İstanbul'a 25 kilometre güneybatısında olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü richter ölçeğine göre 4.2 olarak açıkladı. Depremin derinliğinin yerin 7.7 kilometre altında olduğu kaydedildi.

VALİ ŞAHİN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremde, ilk bilgilere göre can ve mal kaybının bulunmadığını bildirdi.

Vasip Şahin, yaptığı açıklamada, "İlk bilgilere göre, herhangi can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bu konudaki tespit çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Marmara Denizi'nde saat 17.45'te meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde hissedilmişti.

İstanbul Depremine İlişkin Korkutan açıklama !

Marmara’da meydana gelen 4.2’lik depremi değerlendiren İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, “Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz” dedi.

İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, “16 Kasım 2015 Pazartesi 17.45’de Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde sağ atımlı bir deprem oluşmuştur. Depremin büyüklüğü 4,2, depremin odak derinliği 7,2 kilometre, granit katmanı içindedir. Tıpkı gelecek depremde beklenen derinlik” dedi.

Depremin meydana geldiği konumu da açıklayan Ercan, “Depremin olduğu konum ise, KB-GD doğrultulu Adalar kolu ile Doğu-Batı doğrultulu İstanbul kolunun kesim yeri olan köşede oluştu. Depremin sığ olması, Eminönü ile Adalar'da güçlü duyulmasına neden oldu” diye konuştu.

İstanbul için beklenen depreme ilişkin açıklama yapan Ercan, “İstanbul kolunda beklenen ana deprem Küçükçekmece-Sivriada arasında 7 ile 10 kilometre derinde granit katmanı içinde, 6,3 ile 6,7 büyüklüğünde olacaktır” şeklinde konuştu.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Burak 8 yıl önce

Olayları abartmakta üzerine yok fikirtepehaber :) İyi yada kötü her olayı x1000 katı reaksiyonla yayınlıyorsun valla :)

Avatar
Didem 8 yıl önce

Bir gün binlerce insanı ve sevdiklerimizi toprağa verdiğimiz de anlarız belki söylediklerinin önemini. Allah korusun hepimizi inşAllah