Bu haber kez okundu.

Güllüce ''Bu Ülkede Terör Hiçbir Zaman Payidar Olmayacak”
 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 48 şehre 150 çöp toplama aracı ve 7 bin 500 çöp konteynerinin il özel idarelerine teslimi dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.  Bakan Güllüce şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet diledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısına ilişkin, "Ülke ne zaman sıçrama yapmış olsa, onlarca örneği var, böyle bir fırıldak iş çevrilir ve memleketin hızla gidişi durdurulmaya çalışılır" dedi.

"Bu ülkede terörün hiçbir zaman payidar olmayacağını, devletin ve 78 milyonun, terörün her türlüsüne karşı çıkacağını, hiçbir zaman bir başarı elde edilemeyeceğini belirtmek istiyorum" görüşünü paylaşan Bakan Güllüce, şöyle konuştu:

"Tabii ülke ne zaman sıçrama yapmış olsa, onlarca örneği var, 1900'lere kadar gidersiniz, böyle bir fırıldak iş çevrilir ve memleketin hızla gidişi durdurulmaya çalışılır. Batı'nın Türkiye'ye 'Budanma sırası geldi', 'Budanma zamanı geldi' dediği günleri bizim kuşak hep yaşamıştır, birkaç darbeyle yaşamıştır veya ekonomik fırıldaklarla, ekonomik entrikalarla yaşamıştır. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleriyle ilgili de Türkiye üzerinde bazı hesapların, bazı tezgâhların kurulduğu hepimizce bilinmekte. Ama bu millet, tüm bu organizasyonlara rağmen 78 milyon bir araya gelerek, kardeşçe, terörsüz, barış içinde yaşamayı sağlamayı başaracaktır."

Bu törenin, İller Bankasının çevre duyarlılığı ve sosyal sorumluluk bilincinin gereği olduğunu belirten Güllüce, programa katılanlara teşekkür etti.  Bakan Güllüce, "Tabii milletvekillerimiz, ben buradan bakarken uyuyan olmadığı için ayrıca tebrik ediyorum. Çünkü sabahın altısında çıkıp da bu saatte burada olmak kolay bir şey değil" ifadelerini kullandı.

İller Bankasının kurulduğu tarihten bu yana birçok hizmette bulunduğuna işaret eden Bakan Güllüce, İlbank'ın Türkiye'de birçok esere imza attığını ve altyapı konusunda da dünyada sayılı kurumlardan olduğunu söyledi.

Türkiye'nin çevre konusunda geldiği noktayı rakamlarla anlatan Bakan Güllüce, 2002'de belediye nüfusunun yüzde 35'ine atık su arıtma hizmeti verilirken, bugün nüfusun yüzde 77'sinin bu hizmetten faydalandığını kaydetti. Bakan Güllüce, 2023'te bu rakamın yüzde 100'e ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, bunun stratejik planını yaptıklarını bildirdi.

Gölbaşı'ndaki Çevre Referans Laboratuvarı'ndaki faaliyetlere değinen Bakan Güllüce, ayrıca arıtma tesislerindeki elektrik giderlerinin yüzde 50'sini karşıladıklarına işaret etti. Güllüce, "Buna rağmen arıtmaların kullanılmadığı, daha doğrusu kapatıldığı şeklinde şikâyetler alıyoruz. Sayın Valilerimizden bu konuda hassas davranmalarını özellikle istirham ediyorum" dedi.

Artık patlayan çöp yığınlarının da bulunmadığını anlatan Bakan Güllüce, 2002'de 15 olan düzenli depolama tesisi sayısını 79'a çıkardıklarını ifade etti. Yaklaşık 47 milyon kişinin düzenli depolamadan yararlandığını belirten Güllüce, 2023'te katı atık düzenli depolama tesislerinin, nüfusun tamamına ulaşacağını söyledi.

İklim değişikliğiyle ilgili iddialı çalışmaları bulunduğunu dile getiren Bakan Güllüce, "Ödül almış bir Bakanlığız, ülkeyiz. Paris'te kasımda yapılacak İklim Değişikliği Zirvesi'nde de çok ciddi söyleyeceklerimiz var. En son bir hafta önce, yerli olsun, Türkiye'nin de sesi duyulsun diye birçok ülkenin katılımıyla Safranbolu İklim Değişikliği Deklarasyonu yayınladık. Dünyada artık sözü olan bir ülke olduğumuzu anlatmaya ve ispat etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Bakan Güllüce, Türkiye'nin mavi bayraklı plaj sayısında dünya üçüncüsü olduğunu, 2023'te birinci sıraya yükselmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Baca gazı emisyonlarını online kontrol ettiklerini aktaran Bakan Güllüce, gürültü haritalarının hazırlanmasına ilişkin de bilgi verdi.

-"Millet arkamızda oldukça bu projeler para etmeyecektir"

"Bugünkü ortam adama böyle rahat ve huzurlu konuşma vermiyor" diyen Bakan Güllüce, şunları kaydetti:

"Bizler Anadolu platosunun kaybettiği 2-3 asrı, ıskalanan 200-300 seneyi, bir an evvel arayı kapatmak için çabalayan bir kadronun, partinin mensuplarıyız. Daha hızlı koşalım, daha fazla hizmet edelim ve son yüz yılı ağıtlarla dolu milletimiz... Bu cümleyi tekrarlıyorum, son yüz yılımız, ağıtlar, acılar, yoksulluklar, mağlubiyetler, katliamlar, soykırıma uğramışlıklıkların yüzyılıdır. Hep bu toprakların çocukları, bu coğrafyanın insanları bunlarla muhatap olmuşlardır. Gülmemişlerdir, ekonomik bakımdan perişan edilmişlerdir. Son 50-60 yılda yok darbelerdir, yok sağcılık solculuktur, Aleviliktir Sünniliktir, Türklüktür Kürtlüktür meseleleriyle patinaj yaptırılmıştır ülkemize."

Bakan Güllüce, son 12 yıldır 78 milyonu kardeş bilen bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, "Kaybettiğimiz zamanı hızla telafi etmek için çabalayan, 'Artık bu millet gülmeli, zengin olmalı, işsizimiz aşsızımız olmamalı, kavgamız, terör olmamalı, kimse etnik yapısı, inancı, mezhebi, kıyafetinden hor görülmemeli' diyen bir görüşle hareket ediyoruz" dedi.

Bunu engellemeye çalışan projelerin yürütüldüğüne dikkati çeken Bakan Güllüce, "Biz diyoruz ki millet arkamızda oldukça bu projeler para etmeyecektir. Milletimizin başı sağ olsun" görüşünü bildirdi.

-"1 Mayıs'ı hem bahar bayramı hem temizlik bayramına çevirelim"

Daha sonra Bakan Güllüce, Dedeoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile müsteşar yardımcıları, il temsilcilerine araçların anahtarlarını teslim etti. Tören kurdelesinin kesilmesinin ardından Güllüce, "1 Mayıs'a kadar herkes hazırlığını yapsın. 1 Mayıs gününü hem bahar bayramı hem temizlik bayramına çevirelim" diye konuştu.

Güllüce, çöp toplama aracının şoför mahallinde basın mensuplarına poz da verdi.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
4.ada 9 yıl önce

sayın bakanım lütfen fikirtepeyle ilgilenin yüzde doksanaltı imzalarımız keleşoğlu inşaat ama 4 yıl oldu başlanmıyor

Avatar
mehmet 9 yıl önce

Bakanmisin nesin sen kendi işin le ilgilen bırak edebiyat yapma terörü felan emniyete bırak sen kendi işini doğru yap yok darbeymis yok 1 mayis geyik muhabbeti yapma