Bu haber kez okundu.

FİKİRTEPEYİ TIKAYAN KADİR TOPBAŞ MI !?
NE ÇEKTİN BE FİKİRTEPEM ..!

Fikirtepe'de 4 yıl önce vaat edilen onlarca söze rağmen bir arpa boyu yol alınamamış olması bir tarafa Fikirtepeliler zengin olduk diye sevinirlerken ceplerindeki paradan, işlerinden ve en önemlisi başlarını soktukları tek evlerinden oldular ya da olmak üzereler. Eski komşuluklar çoktan bitmiş bile ...! 
Fikirtepe dönüşemem sendromuna yakalanmış olsa bile gün yok ki Fikirtepe ile ilgili bir haber ulusal basında yayınlanmasın ...

Erdoğan Bayraktar Mehmet Cengiz tape kayıtları ve Fikirtepe..

Mehmet Cengiz ile dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar arasında, şüpheli bir yangında kül olan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nün pazarlığının yapıldığını gösteren ses kayıtları ortaya çıktı.

İkili arasındaki konuşmada Bayraktar Cengiz'i imar konusunda 'Sağda solda konuşma' diye uyarıyor.

Dosyası kapatılan 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ek klasörlerinden dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile soruşturmanın şüphelilerinden sözleriyle kamuoyunun büyük tepkisini çeken işadamı Mehmet Cengiz arasındaki dinleme kaydı çıktı. Dinleme kaydında Mehmet Cengiz, Erdoğan Bayraktar’a “Hüseyin Avni Paşa Korusu’na 10 tane ev yapacağım” diyor. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar da Cengiz’i “Yav kardeşim sağa sola gidiyorsun diyorsun ki ‘İmar gelecek, sağda solda konuşma ya’” diye uyarıyor. Bu görüşme Cumhuriyet’in 18 Mart 2014 tarihli manşetiyle kamuoyuna duyurduğu “Koruyu Satmışlar” manşetini akıllara getiriyor.

Cumhuriyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ek klasörlerinde yer alan telefon görüşmesi dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile soruşturma şüphelisi Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz arasında geçiyor. 5 Kasım 2013’teki görüşmenin kayıtlarına göre Bayraktar kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe’deki yenilemenin Kadir Topbaş yüzünden kilitlendiğini belirtiyor.

‘SEN BUTİK OTEL YAPARSIN’

Konu daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Hüseyin Avni Paşa Korusu ve içindeki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün tamamının Cengiz İnşaat’a satıldığını kamuoyuna duyuran haberiyle ilgili görüşmeye geliyor. Koruyu alan Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz, “Hüseyin Avni Paşa Korusu’na 10 tane ev yapacağını” söylüyor. Cengiz, Bayraktar’a “Anlamam ordayken söyle yani. Bundan sonra ‘Yok yetişmedi. Bilmem ne anlamam bak. Otel motel istemiyorum. 10 tane ev yapacam 85 dönüm’” diyor. Bayraktar’ın “Sen 10 tane butik otel yaparsın ev olarak” sözü üzerine de “Ya 10 tane ev istiyorum otel motel istemiyorum” diyor. Cumhuriyet gazetesi konuyu kamuoyunun gündemine getirdiğinde Cengiz İnşaat’tan yapılan açıklamada “Satın alınan yer Hüseyin Avni Paşa Korusu’dur. İçinde bir adet tarihi köşk mevcut. Restore edilerek kullanıma açılacaktır” denilmişti.

‘SAĞDA SOLDA KONUŞMA’

Ses kayıtlarında Bayraktar, Cengiz’i, “Yav kardeşim sağa sola gidiyorsun diyorsun ki imar gelecek, sağda solda konuşma ya” diye uyarıyor. Bu söz üzerine Cengiz de bir tek “Hüseyin” diye bir şahsa söylediğini ifade ediyor. Ardından Bayraktar, Cengiz’e “patron” diye tanımladığı kişiye “Hüseyin’i söylemesini salık veriyor. Cengiz de patronun Hüseyin’i belediye başkanı yapma ihtimali olduğunu söylüyor.” 

‘HEY ALLAHIM DİLİNİ YERİM...’

Ses kaydında yer alan diğer bir konu ise Cengiz’in kumarı bıraktıktan sonra Çanakkale Geyikli’ye belediye başkanı olan komşusu. Cengiz, komşusunun artık partide istenmediğini belirterek Bayraktar’dan yardım istiyor.

Bayraktar, bu konuşmanın ardından, korunun imara açılmasıyla ilgili Cengiz’in tek konuştuğu kişi olarak tanımladığı “Hüseyin” adlı kişinin belediye başkanı yapılması için konuşmasını, seçilmesi için 20 bin lira teklif etmesini istiyor. Cengiz de bunun üstüne sevincini “Hey Allahım dilini yerim ben senin” şeklinde gösteriyor. Odatv.com

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

 

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.