Bu haber kez okundu.

Fikirtepe Taşyapı adasından yükselen Çığlık ''MAĞDURUZ!''
 KADIKÖY Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi kapsamında evleri yıkılanlar, kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, bir an evvel sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Röportaj videosunu seyretmek için buraya tıklayınız


Hürriyet'te çıkan bir habere göre, Fikirtepe Mahallesi'nde yaşayanlar, kentsel dönüşüm projesini üstlenen inşaat firmasının, 2012 yılında, Fikirtepe'de yaşayanlara kiralarını ödeme sözü vererek 1 ay içerisinde evlerini boşaltmasını istediğini, kendilerine evlerinden taşınmaları için harcırah ve 6 aylık kira bedeli verildiğini, ancak aradan geçen süre zarfında verilen sözlerin tutulmadığını,  kentsel dönüşüm çalışmalarının da yarım kaldığını söylediler.


MAĞDUR AİLELER: FARELERİN İÇİNDE YAŞIYORUZ

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm sürecinden mağdur olduğunu söyleyen mahalleliler, Taşındığı yerdeki kirasını ödeyemediği için eski evine geri döndüğünü söyleyen Nazlı Ela Güreş, "Ünalan'a gittim, kirada oturdum. Sonra yapamadığım için tekrar geri gelmek zorunda kaldım. Farelerin içinde yaşamaktan bıktım artık. Çok zor durumdayım. 'Anlatılmaz, yaşanır' diye bir şey var. Bu duruma ne olur el atın." dedi.


Röportaj videosunu seyretmek için buraya tıklayınız

Diğer mağdurlardan Yıldız Karakuş, "Bizi de tebligatla çıkardılar. Bir sene önce yine bir söz verildi ancak tutulmadı. Burada ceset dahil ne ararsanız var. Referandumdan önce oylarımız verildi. Her ay bin 500 TL kira ödüyorum. Bıraksalardı bizi, evlerimizde ne güzel yaşıyorduk. Verdikleri sözleri tutsunlar" dedi. Arzu Aydın ise  "Eski Fikirtepe'de en azından kötü de olsa oturuyorduk burada. Türkiye'nin en iyi firması diye güvendik. İmzamızı attık. 5 yıldır bekliyoruz. Babamlar perişan. Farelerle yaşıyoruz, diyebilriim. Firma imzaların bitmesinden sonra inşaata başlayacağını söylüyor. Koskoca firma imza atmayan 3 kişiyi ikna edemiyormuş" diye konuştu.

 Erol Ural da  "Bundan 5 yıl önce Taşyapı bizim için bir yazıhane kurdu, bizim imzalarımızı aldı. Bize taşınma parası,  6 aylık kirayı verdi.  '4. ayın 30'una kadar çıkmazsanız' diye bizi tehdit etti. Bizi yerlerimizden etti. Biz 5 yıldır mağduruz. Suriyelilerden daha kötü oldu" dedi.

KIZIMI ÇALIŞMAYA GÖNDEREMİYORUM

Asım Yavuz ise "Benim 3 tane dükkanım vardı. 5 tane dairem vardı. Kiralar ödenecekti. Yerinizi boşaltmazsanız ceza gelir dendi. Ben emekli maaşımı kiraya veriyorum. Millet dilenci oldu. Perişan olduk gittik. Bazı kişiler kendi yerine göre krediyle daire aldı. Onu da ödeyemedi" dedi. Arzu Şahin ise,  "İyi kötü hepimiz evlerimizde oturuyorduk. 5 sene doldu. Söylenecek çok bir şey yok. Etrafa baktığınız zaman her şeyi anlatıyor. Biz 3 sene oldu, Kayışdağı'nda kiraya çıktım. Ben burada tekrar işe başladım. İnşaat firması yüzünden ben tekrar Kayışdağı'ndan buraya gelmek zorunda kaldım. Kamyonların arasından işe gidip geliyorum. Bana bir şey olursa, inşaat firması 'bizim yüzümüzden oldu' diyecek mi?" diye konuştu.



Bir başka mağdur ise  "Kapımızın önüne gelip uyuşturucu kullanıyorlar. Benim üniversiteyi bitirmiş kızım var; ama buradan gidip gelme şartları kötü olduğu için onu işe gönderemiyorum" dedi. Diğer bazı mağdurlar ise şunları söyledi:

Kamil Güreş: Sayın Reis-i Cumhurumuza sesleniyorum. Bizi bu dertten kurtarmanızı saygılarımla arz ediyorum. Çok mağdur durumdayız. Mahallemizden 10-12 kişi öldü. Çocukları tinerci oldu. Hiçbirisi bu vefayı göremedi. Sıkıntılarımız büyük. Sayın Mehmet Haseki geldi, bize namus ve şeref sözü verdi. Bu işi en kısa zamanda bitireceğini bize arz etti. Devlet büyüklerimizden bu işin en kısa zamanda bitmesini istiyoruz.



Firdevs Uluocak: "Sayın Cumhurbaşkanım. Bizi Fikirtepe'den kurtar. Elimizden tut. Bu Fikirtepe'yi nasıl yapıyorsan yap yani artık. 6 senedir içimizde tinercisi, bağımlısı hepsi var. Biz Dumankaya adasıyız. Mağdur olduk. Yerimizi yurdumuzu yaptırın artık.

Röportaj videosunu seyretmek için buraya tıklayınız



Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş: Fikirtepe'de neredeyse 7. yılına giren bu kentsel dönüşüm sürecinde, çeşitli sıkıntılar mevcut. Burada yaşayanlar, firmanın çektiği ihtarname üzerine, evlerini bir umutla boşalttılar. Amaç yeni, bitmiş ve modern evlere kavuşmaktı. Yeni evlere kavuşmak bir yana, 5 yıldır kendi ceplerinden geçimlerini asgari ücretle, emekli maaşlarıyla kiralarını ödemek zorunda kaldılar. Firma, kiralarını çekilen ihtara rağmen vermemekte. Burada bir mağduriyet var."



Taşyapı firması'ndan Emrullah Turanlı daha önce Fikirtepehaber.com'a konuyla ilgili sorularımız üzerine yaptığı bir açıklamada, imzaların henüz bitmemiş olmasından dolayı iş yapamadıklarını ve kendilerinin mağdur durumda oldukları yönünde bir beyanatta bulunmuştu.

Haber foto galeri için buraya tıklayınız...

Röportaj videosunu seyretmek için buraya tıklayınız

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikirtepe 6 yıl önce

Bence E 5 ten görülecek şekilde üzerinde MAĞDURUZ yazılı pankart asılsın bir taşyapı adasında veya 35. Adada olan bir evin penceresine.çok ses getirir.e 5 ten binlerce kişi görür.

Avatar
Erdal 6 yıl önce

O zaman Baysaş a teşekkür etmek gerek, çünkü adamlar verdikleri sözü yerine getirdiler. İkinci etapta bitmek üzere, teşekkürler Baysaş.

Avatar
Vartas 6 yıl önce

Sadece onlar mi vartas daha uzun oldu 7 senedir ne baslandi kiralarida odemedi simdi kiptasta odemiyo kiralari insaata da baslamadi cozum de yok evler yikilmasaydi gene idare edilirdi bu ise sebep olanlarin bu imari basa bela edenlerin umarim buyuk felaketler gelsin baslarina

Avatar
35.Ada sakini 6 yıl önce

35. Ada ne zaman yapılacak acaba...Anca boş laflar....

Avatar
Fahrettin sahin 6 yıl önce

Bizler mahalemizde mutluyduk baslayanlarda dert baslamiyanlarda ayri dert

Avatar
Ali 6 yıl önce

Tas Yapi, tas koydu. Duman kaya, duman oldu. Allah(c.c) kurtarsin cumlemizi

Avatar
TRAJİ KOMİK 6 yıl önce

Fikirtepe'ye özel imar verdik demeyin. Özel zulüm verdiniz. Masa başında alınan kararların hiç bir şey ifade etmediği anlaşıldı. Altyapısı olmayan bir fikirtepe yi perişan ettiniz. Ne idüğü belli olmayan iş adamı tipli şam şeytanlarını doldurdunuz. Sonrada onların adalarına kıptaşı soktunuz. Marka sahibi firmalar bile sınıfta kaldı. Bu nasıl yasa, bu nasıl nuygulama. İnsanları canından bezdirdiniz. Devletin gücüne inancı sarstınız. Normal bir imar planında yapılan dönüşüme özel ticaret demeyip kira parası veren devlet. Özel imar verdiği bölgede insanları yerinden yurdundan etti üç kuruşa muhtaç etti. Almayın mazlumun ahını yeter.

Avatar
Tas yapi 6 yıl önce

Fikirteden hic birsey olmicak ama o sandiklar bir gun onumuze gelicek o zaman onlar dusunsun secimleri