Bu haber kez okundu.

Fikentder ve Dumlupınar Muhtarlığı, Fikirtepe'yi AKP ve CHP İBB Gruplarına taşıdı..
 Fikirtepe sorunları, Fikirtepe'nin STK'sı Fikentder ''Fikirtepe Kentsel Dönüşüm'' Dernek Başkanı ve Dumankaya mağdurlarından Yasin Bektaş ve Fikirtepelilerin dertleriyle dertlenen Dumlupınar Muhtarı Ahmet Gediz tarafından, Pana - Selimoğlu Mağdurlarından Engin Akgüzel, Taşyapı Mağdurlarından Müslüm Çelen ile beraber AK Parti ve CHP ilçe parti meclislerinden sonra dün de İstanbul Büyükşehir Parti gruplarına ve Meclis görüşmelerine taşındı. 



Fikirtepe kentsel dönüşümde önceden başlayan bazı projeler teker teker teslim edilirken çantacı yada hikayeden bazı firmaların vatandaşlara yaşattığı mağduriyet bitmek bilmiyor. Akan gözyaşları sel olup çadırlarda taşarken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vurdumduymazlığı yaşanan mağduriyetliklerin yanında vicdanları da yaralamaya devam ediyor. Yetkililer tarafından sahipsiz bırakıldıklarını söyleyen vatandaşlar, umutlarını yitirmek yerine Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhatarlığı' nın da desteğiyle kendi göbeklerini kendileri kesmeye ve zor da olsa şirketleşerek çantacı ve avantacı akbaba firmaları bölgelerinden uzaklaştırma kararı almış ve uygulamaya geçmiş durumdalar.



Gündem Fikirtepe Pana - Selimoğlu Mağduru Çadırkent, Dumankaya - Tmsf - Taşyapı ve İşe başlanmamış olan diğer Kiptaş Adaları ..

Fikirtepe'de Pana - Selimoğlu, Dumankaya- Tmsf, Taşyapı adaları başta olamak üzere, Kiptaşın devir aldığı ancak henüz faaliyete başlamadığı Anka ve Vartaş firmalarının 2. adaları da dahil olmak üzere Fikirtepe genelinde yaşanan tüm sıkıntılar Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhatarlığı'nın öncülüğü ve girişimleriyle dün 14.09.2018 cuma günü AKP ve CHP İstanbul Büyükşehir Meclisi Parti gruplarına taşındı.

Fikirtepe Heyeti AKP İBB Meclis Grubunda

Akparti Grup toplantısına katılan heyet, Grup Başkanı ve diğer tüm meclis üyelerinin de bulunduğu toplantı esnasında, Fikirtepe'de yaşanan sıkıntıları ve son durum hakkında bilgi verdi. Ak Parti Büyükşehir yerel idarelerinin de her ne kadar konunun dışında olsalar bile gerekli desteği göstermeleri konuyu çözüm noktasında kim varsa oralara taşıma noktasında yol göstermeleri istendi.



Ak Parti Büyükşehir Grup toplantısında Fikirtepe heyetini dinleyen İBB Meclis Grup Başkanı Ömer Lütfi Arı, Grup sözcüsü Ömer Şahan ve diğer yönetim Kurulu üyeleri konuya hakim olduklarını, konu hakkında her makam ve mercinin de bilgi sahibi olduğunu, kendilerinin de bu konunun dışında olduklarını ama, ellerinden gelen desteği de vermekten çekinmeyeceklerini söyleyerek heyete yapılması gerekenler noktasında önemli açıklamalarda bulundular. Ak Parti İBB MECLİS Grup Başkanı, sözcüsü ve diğer üyelerinin işaret ettikleri bazı ipuçlarıyla ilgili gerekli çalışmaları Fikentder Derneği ve Dumlupınar Muhtarlığı ortak olarak başlatmış bulunmaktalar. Konuyla ilgili gelişmeleri ilerleyen zamanlarda tekrar sizlerle detaylı olarak paylaşmaya devam edeceğiz...



Fikirtepe Heyeti CHP İBB Meclis Grubunda

Fikirtepe Heyetinin bir diğer ziyareti de İBB Meclis CHP Grubunaydı. CHP Grubunda yoğun ilgiyle karşılanan Fikirtepe heyetine Grup toplantısı başlamadan önce CHP Grup Başkanvekilliği gruba yönelik ilk konuşma hakkını Fikirtepe ile ilgili konuşmaları için, Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş ve Dumlupınar Muhtarı Ahmet Gediz'e verdi.



Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş'ın konuşmasını görüntülü olarak izlemek için buraya tıklayın..

Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş burada yaptığı konuşmada özellikle, Taşyapı, Dumankaya - Tmsf ve Pana- Selimoğlu Mağdurları olmak üzere tüm Fikirtepelilerin sıkıntılarını aktardı. Bektaş, Taşyapı'nın insanları tebligatla evlerini boşaltıp yıkmasına rağmen 7 yıla yaklaşan süreden beridir kiralarını ödemediği gibi her hangi bir icraatte de bulunmadığını söyledi.





CHP grubunda Fikentder Dernek Başkanı Yasin Bektaş'ın ve 
Dumlupınar Muhtarı Ahmet Gediz'in konuşmalarını video olarak, daha sonra yayınlayacağız.



CHP İBB Meclis grubuna katılım noktasında desteğini esirgemeyen ve yine İBB meclis üyesi Ülkü Koşer, Fikirtepe ile ilgili İBB Meclis Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Fikirtepe'yi ve yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi. Ülkü Koşer'in İBB Meclis Genel Kurulunda, gündem dışı söz alarak yaptığı Konuşmayı okumak ve videosunu izlemek için buraya tıklayınız...

 


AKP İBB Meclis grubuna katılım noktasında desteğini esirgemeyen ve yine İBB meclis üyesi VE AKP Grup Sözcüsü Ömer Şahan, Fikirtepe ile ilgili İBB Meclis Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Fikirtepe'yi ve yaşanan sıkıntıları gündeme getiren Ülkü Koşer'in İBB Meclis Genel Kurulunda ki, gündem dışı sözlerine karşılık yaptığı Konuşmayı okumak ve videosunu izlemek için buraya tıklayınız...

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
D adası 6 yıl önce

Geçen gün de yazdım bırakın sonuç alamayacağınız size boş laf söyleyenlerle görüşeceğinize dernekler olarak ses getirecek bir eylem organize etmiyorsunuz bir akşam metrobüs yoluna inelim mesala ana haberlerde bak nasıl sesimiz duyuluyor....

Avatar
Fikirtepe TAŞ YAPI MAĞDURLARI 42. Ada 6 yıl önce

Artık dayanacak gücümüz yok böyle nereye kadar sürecek bu masum halkın sesini kim duyacak BİR AN ÖNCE KİRAMIZ VERİLMELİ YERLERİMİZ YAPILMALI TEK İSTEĞİMİZ YERİMİZ YAPILSIN 7 yıllık mağduriyeti kim karşılayacak! MAL SAHİPLERİ YERLERİNİN YAPILDIĞINI GÖREMEDEN VEFAT ETTİ HANİ VİCDAN

Avatar
yavuz 6 yıl önce

Neden başaran firmasını gündeme getirmiyorsun sayın muhtarım.

Avatar
ASPİRİN 6 yıl önce

Fikirtepeye 01/2011 yılında özel imar çıkardığınız da.Özel yönetmelikler çıkarıp özel müteahhitler getirip halkı düşünseydiz bu konuşmayı yapmıyor olacaktınız. Van depreminde yüz binlerce insanı mağdur etmeyip çok kısa bir sürede Van'ı imar edenler.Kentsrl dönüşümün ilk düğmeye basıldığı Fikirtepe de neden planlı programlı gitmediniz. Özel ticaret dediniz yanaşmadınız.Bunları hatırlattınızmı Sayın Gediz. Sayın Bektaş.

Avatar
FİKİRTEPE KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURU . 6 yıl önce

Hala ısrarla çözümü yanlış yerde arıyorsunuz .Ya çözümü degiştirin yada çözümü yanlış yerde arayanlar değişsin ..Bir sonuca varılsın artık.Her sene aynı kişilere gidilliyor .Biri haso diyor biri memo diyor ama sonuç yok .Demekki memo ve haso diyenlerden bize çare yok .O Zaman başka altarnatif çözüm yollarına bakmamız lazım o da nedir derseniz her zaman söylediğim gibi protosto eylemleri yapmak . 1-Yürüyüş kararı almak .2 -İl müdürlüğü önünde protosto .3 -Salı günleri salı pazarında stant açıp kentsel dönüşüm magduru olarak imza kanpanyası ve mağduriyet bildirisi ile halka anlatmak .Cuma günleri ise fikirtepe cuma pazarında aynı işlemi yapmak .Cumartesi günleri ise kadıköy rıhtımda stant açmak ve imzaya gitmek kadıköy halkına magduriyetimizi duyurmak .Bunun gibi veya buna benzer protostolar yapmak .TEK ÇÖZÜM BUDUR .

Avatar
fikirtepe magduru 6 yıl önce

Kiptaşıda istemiyoruz emlak konutuda devlet yasayla iş yapmıyan müteahhitleri fikirtepeden bedelsiz kovsun .

Avatar
Dilber 6 yıl önce

Fikirtepe raci şaşmaz 'ın mağdur ettiği insanların sesini feryadini kimse duymayacakmi mazlumun yanında olmayacakmisiniz güçlünün yanındamisiniz biz kime güveneceğiz avrupadaki şikayet edelim ulkemizdeki haksızlığı

Avatar
fikirtepe magduru 6 yıl önce

Zamanında niye bunlar bizlere hukuksal destek vermediler .