Bu haber kez okundu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCILIĞINA MEHMET CEYLAN ATANDI

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKAN YARDIMCILIĞINA MEHMET CEYLAN ATANDI

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığına Mehmet Ceylan, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığına Fatih Çiftçi, Kalkınma Bakan Yardımcılığına da Yusuf Coşkun getirildi.

Atamalara ilişkin üçlü kararnameler, Resmi Gazete'nin 03.01.2016 tarihli sayısında yayımlandı.



4 yıla aşkın Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Resmi Gazetenin 2581 sayılı 2 Ocak 2016 tarihli 2015/689 karar sayılı yayını ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığına atamalar yapıldı.
22 ve 23. dönem Karabük Milletvekilliği ve ardından da 4 yıla aşkın Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı oldu.

“ÖZ GEÇMİŞİ”
1958’de Karabük’ün Safranbolu ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ceylan, ilk, orta ve lise öğrenimini Safranbolu ve Karabük’te tamamladı. Konya DMM Akademisi’nden (Selçuk Üniversitesi) bölüm birincisi olarak mezun olduğu Makine Mühendisliği eğitimini müteakiben, aynı daldaki Yüksek Lisans derecesini ise İstanbul DMM Akademisi’nde (Yıldız Teknik Üniversitesi) tamamladı. Bir süre Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde Asistanlık ve Öğretim Görevliliği yaptıktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu’nu bitirdi ve bu üniversitede araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarına devam etti. 18 Nisan 1999 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı olarak siyaset hayatına giren Ceylan, 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 tarihli genel seçimlerde, iki kez AK Parti Karabük Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yaptı. Mehmet Ceylan, 22. Dönem Milletvekilliği süresinde sırasıyla; Plan ve Bütçe Komisyonu ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyelikleri ile Türkiye - AB Karma Parlamento Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 23. Dönem Milletvekilliği süresinde ise Dışişleri Komisyonu Başkan Vekilliği ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliği görevlerini yürüten Ceylan, TBMM’deki temsil sürecinde kuruluşunu gerçekleştirdiği, Türkiye - Suudi Arabistan Dostluk Grubu’nun 8 yıl süreyle başkanlığını üstlendi. 61. ve 62. hükümet döneminde Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttükten sonra 64. Hükümet döneminde de Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Evli ve 3 çocuk babası olan Ceylan, iyi derecede İngilizce biliyor.

ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com


banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 8 yıl önce

Hayirli olsun!

Avatar
Adem 8 yıl önce

Rabbim hayırlı etsin inşAllah.

Avatar
fikirtepeli 8 yıl önce

daha çok bakan müdür görürüz