Bu haber kez okundu.

1 Kasım 2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI ''AK PARTİ TEK BAŞINA İKTİDAR''
26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere yapılan genel seçimde sandıkların yüzde 100'ü açıldı. AKP oyların çoğunluğunu alarak tek başına iktidar olmayı garantiledi.
 
1 Kasım milletvekili genel seçiminde 02.11.2015 tarihi itibarıyle yüzde 100'ü açılan sandık sonuçlarına göre, AKP yüzde 49.48'lik oy oranıyla tek başına iktidarı elde etti. 
 
Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti, 2011 seçiminde aldığı yüzde 49,8'lik oy oranını yakalayarak yüzde 49,48'lük oy oranıyla tek başına iktidar olma hakkını kazandı. 
 
AK Parti, elde ettiği oy oranına göre 317 milletvekili çıkarıyor. Seçimde yüzde 25.32 oy alan CHP 134, yüzde 11.91 oy alan MHP 40, yüzde 10.75 oy alan HDP 59 milletvekiline sahip olacak.

YSK BAŞKANI SADİ GÜVEN'DEN AÇIKLAMA
  
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven,  "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde 10'luk barajı aşan  siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim sonuçları itiraz  süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır" dedi. 
 
Güven, yaptığı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin  sonuçlandığını bildirdi. Yurtiçi seçimlerin tamamlandığını belirten Güven, yurtdışı seçmen  kütüğünde kayıtlı seçmenlerin kullandığı oyların daha önce getirilerek güvenli  şekilde saklandığını ve yurtiçi seçmenlerin kullandığı oylarla büyük oranda  sayıldığını ifade etti. 
 
Güven, "Kurulumuza intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre, yüzde  10'luk barajı aşan siyasi partiler AK Parti, CHP, MHP, HDP'dir. Kesin seçim  sonuçları itiraz süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacaktır"  değerlendirmesinde bulundu. 
 
Sandık sonuç tutanaklarının taranarak sisteme alınması nedeniyle  SEÇSİS'te vatandaş portalının bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu  gibi hizmete kapatıldığını aktaran Güven, bu işlem tamamlandığında portalın  yeniden hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. 
  
Güven, siyasi partilerin bilişim uzmanları ile AGİT temsilcilerinin  SEÇSİS bilişim merkezinde veri akışını takip ettiklerini belirterek, sandık  ölçekli seçim sonuçlarının, talep eden siyasi parti genel merkezleriyle eş  zamanlı ve sorunsuz paylaşıldığını, bu paylaşımın sürdüğünü bildirdi. 
 
Başkan Güven, seçimde görev yapan tüm kesimlere teşekkür ederek,  seçimin ülkeye hayırlı olmasını diledi.  


02.11.1015 tarihi itibariyle Türkiye geneli açılan sandık ve partilere göre oy oranları çizelgesi

AKP% 49,48 317
CHP% 25,32 134
MHP% 11,91 40
HDP% 10,75 59


Not: Belirtilen rakamlar gayri resmi sonuçlardır. Milletvekili sayıları yurtdışı ve gümrükler hesaba katılarak hesaplanmıştır.



Seçimin ardından Ahmet Davutoğlu ilk konuşmasını Konya'da yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının belli olmasının ardından Konya’da evinin önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. 



Eşi Sare Davutoğlu ile birlikte AK Parti otobüsünün üzerinden, bekleyen vatandaşlara el sallayan Davutoğlu, “Bizim inancımızda, kültürümüzde komşular kardeşten azizdir. Siz bizden razı mısınız Konyalı komşularım? Sizlerin huzuruna böyle vakarla çıkaran Rabb'ime hamd-ü senalar olsun. Size ve milletime teşekkürü bir borç biliyorum. Bu zafer bizim değil, bu zafer milletimizindir. Bu zafer Konyalıların, bu zafer komşularımızın, bu zafer vatandaşlarımızındır. Şimdi Hazreti Mevlana’nın huzuruna ziyarete gideceğiz. Orada on binlerce kardeşim bekliyor. Yine Ankara’da on binlerce kardeşimiz soğukta bekliyor. Sizlerle inşallah ayrıca teker teker kucaklaşacağım. Ama bizi bağrınıza bastığınız için en zor günlerde, en zor zamanlarda 'yanınızdayız' diye haykırdığınız için Allah sizden razı olsun. Bugün milletimizin zafer günü. Hepinizden bu zafere katkıda bulunan bütün kardeşlerimden Allah razı olsun. Daha yolun başındayız. İnşallah sizlerle birlikte daha nice yollar katedeceğiz. Nice güzel hedeflere yürüyeceğiz. Allah sizden razı olsun. Allah bizi sadece bu dünyada değil güzel amellerle ahirette de komşu eylesin inşallah. Bugün zafer günü ama bugün tevazu günüdür. Zafer millete aittir. Allah milletimizin huzuruna her zaman vakarla çıkarsın. Bugün de tek niyazımız, tek duamız Allah utandırmasın demek olacak. İnşallah önümüzdeki 4 yıl güzel hizmetler edip 2019’da tekrar huzurunuzda olacağız. Allah utandırmasın. Allah’a emanet olun.” diye konuştu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Açıklaması


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin "istifa edecek misiniz" sorusuna, "Kurallar neyi gerektirirse, o kurallar aynen çalışır. Parti organlarımızda seçim sonucunu değerlendireceğiz. Oyumuz arttı diye kendimizi başarılı görmüyoruz" diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ortaya çıkan tablo CHP sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü, sağlıklı bir demokrasinin olmasını istiyoruz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partileri oy kaybettiklerinden ötürü Parlamento'da da Parlamento dışında da artmıştır.

Türkiye bu seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 400'e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin üstüne çıkmıştır. 1 Kasım'da ortaya çıkan tabloya saygılıyız. Hiç kimsenin bundan en ufak endişe duymamasını istiyorum.

CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarla ortaya koyduğu tablolardan hiçbir olumsuz tepki almamıştır. Hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiştir. Bu CHP'de yaşanan değişim olumludur ve kararlılıkla devam edecektir.

Ortaya çıkan tabloda güç ve hukuk değerlendirilmeli. Bu iki kavramın özenle korunması gerekli. Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına uyması gerekli. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi bütün vatandaşlarımızın, bütün siyasi partilerin bilmesi gerekli. Hiçkimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Her yurttaşın can ve mal güvenliği sağlanmalı. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. 

Türkiye'nin geleceği açısından hiçkimse kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren CHP'dir. Demokrasiyi güçlendirecek parti de CHP'dir. Gücün hukukun dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP'dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını söyleyen CHP'dir. Biz bu çerçevede görevimizi yapmaya çalışacağız. Tüm yurttaşlarımızın iktidarı yakından izlemek, gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olmaya devam edecektir. 



İŞTE İL İL PARTİ PARTİ NET VE RESMİ OLMAYAN MİLLETVEKİLLERİ İSİM LİSTESİ:
_______________________________________________________________
ADANA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

AKP ADANA MİLLETVEKİLLERİ: Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı
CHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ: Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş,Aydın Uslupehlivan
MHP ADANA MİLLETVEKİLLERİ: Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Seyfettin Yılmaz
HDP ADANA MİLLETVEKİLLERİ: Meral Danış Beştaş
 
ADIYAMAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

AKP ADIYAMAN MİLLETVEKİLLERİ: Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat
HDP ADIYAMAN MİLLETVEKİLLERİ: Behçet Yıldırım
 
AFYONKARAHİSAR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

AKP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLLERİ: Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal
MHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Parsak
CHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLLERİ: Burcu Köksal
 
AĞRI 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP AĞRI MİLLETVEKİLLERİ: Leyla Zana, Berdan Öztürk, Dirayet Taşdemir
AKP AĞRI MİLLETVEKİLLERİ: Cesim Gökçe
 
AKSARAY 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:

AKP AKSARAY MİLLETVEKİLLERİ: İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti
 
AMASYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP AMASYA MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Naci Bostancı, Haluk İpek
CHP AMASYA MİLLETVEKİLLERİ: Mustafa Tuncer
 
ANKARA 1.BÖLGE26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ANKARA 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Ali Babacan, Yalçın Akdoğan, AhmetGündoğdu, Ali ihsan arslan, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Fatih Şahin
CHP ANKARA 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Ayşe Gülsün Bilgehan, Necati Yılmaz, TekinBingöl, Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu
MHP ANKARA 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Zühal Topcu, Erkan Bülent Haberal
HDP ANKARA 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Sırrı Süreyya Önder
ANKARA 2.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ANKARA 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Cemil çiçek, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Lütfiye Selva Çam, Vedat Bilgin, Aydın Ünal, Nevzat Ceylan
CHP ANKARA 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Şenal Sarıhan, Murat Emir, Ahmet Haluk Koç, Nihat Yeşil
MHP ANKARA 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Şefkat Çetin, Mustafa Mit
 
ANTALYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ: Mevlüt Çavuşoğlu, Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ: Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Devrim Gök
MHP ANTALYA MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Günal, Ahmet Selim Yurdakul
 
ARDAHAN 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ: Orhan Atalay
CHP ARDAHAN MİLLETVEKİLİ: Öztürk Yılmaz
 
ARTVİN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ARTVİN MİLLETVEKİLİ: İsrafil Kışla
CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ: Uğur Bayraktutan
 
AYDIN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP AYDIN MİLLETVEKİLLERİ: Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız
AKP AYDIN MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Erdem, Abdurrahman Öz, Mustafa Savaş
MHP AYDIN MİLLETVEKİLİ: Deniz Depboylu
 
BALIKESİR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ: Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Ali Aydınlıoğlu, Kasım Bostan
CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça
MHP BALIKESİR MİLLETVEKİLLERİ: İsmail Ok
 
BARTIN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:
AKP BARTIN MİLLETVEKİLİ: Yılmaz Tunç
CHP BARTIN MİLLETVEKİLİ: Muhammet Rıza Yalçınkaya
 
BATMAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP BATMAN MİLLETVEKİLLERİ: Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan, Saadet Becerikli
AKP BATMAN MİLLETVEKİLİ: Ataullah Hamidi
 
BAYBURT 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BAYBURT MİLLETVEKİLİ: Naci Ağbal, Şahap Kavcıoğlu
 
BİLECİK 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BİLECİK MİLLETVEKİLİ: Halil Eldemir
CHP BİLECİK MİLLETVEKİLİ: Yaşar Tüzün
 
BİNGÖL 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BİNGÖL MİLLETVEKİLLERİ: Cevdet Yılmaz, Enver Fehmioğlu
HDP BİNGÖL MİLLETVEKİLİ: Hişyar Özsoy
 
BİTLİS 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP BİTLİS MİLLETVEKİLLERİ: Mizgin Irgat, Mahmut Celadet Gaydalı
AKP BİTLİS MİLLETVEKİLİ: Vedat Demiröz
 
BOLU 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:
AKP BOLU MİLLETVEKİLLERİ: Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü
CHP BOLU MİLLETVEKİLLERİ: Tanju Küpçü
 
BURDUR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BURDUR MİLLETVEKİLİ: Bayram Özçelik, Reşat Petek
CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ: Mehmet Göker 
 
BURSA 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP BURSA MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Emine Yavuz Gözgeç, Cemalettin Kani Torun, Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Hakan Çavuşoğlu, Bennur Karaburun, Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten
CHP BURSA MİLLETVEKİLLERİ: Lale Karabıyık, Ceyhun İrgil, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu
MHP BURSA MİLLETVEKİLLERİ: İsmet Büyükataman, Kadir Koçdemir
 
ÇANAKKALE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLLERİ: Bülent Turan, Ayhan Gider
CHP ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİ: Muharrem Erkek, Bülent Öz
 
ÇANKIRI 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ÇANKIRI MİLLETVEKİLLERİ: Muhammet Emin Akbaşoğlu, Hüseyin Filiz 
 
ÇORUM 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ÇORUM MİLLETVEKİLLERİ: Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt
CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ: Tufan Köse
 
DENİZLİ 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ: Nihat Zeybekçi, Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin
CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLLERİ: Melike Basmacı Kayhan, Kazım Arslan, Gülizar Biçer Karaca
MHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ: Emin Haluk Ayhan 
 
DİYARBAKIR 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLLERİ: İdris Baluken, Nursel Aydoğan, Nimetullah Erdoğmuş, Feleknas Uca, Altan Tan, Çağlar Demirel, Ziya Pir, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp
AKP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ: Mehmet galip ensarioğlu, Ebubekir Bal
 
DÜZCE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP DÜZCE MİLLETVEKİLLERİ: Faruk Özlü, Fevai Arslan, Ayşe Keşir
  
EDİRNE 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP EDİRNE MİLLETVEKİLLERİ: Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan
AKP EDİRNE MİLLETVEKİLİ: Rafet Sezen 
 
ELAZIĞ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ELAZIĞ MİLLETVEKİLLERİ: Tahir Öztürk, Metin Bulut, Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı 
 
ERZİNCAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ERZİNCAN MİLLETVEKİLİ: Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram
  
ERZURUM 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ERZURUM MİLLETVEKİLLERİ: Recep Akdağ, Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Orhan Deligöz
MHP ERZURUM MİLLETVEKİLİ: Kamil Aydın 
 
ESKİŞEHİR 26. DÖNEMİ MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ: Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay
CHP ESKİŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ: Gaye Usluer, Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel
 
GAZİANTEP 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Şimşek, Abdulhamit Gül, AHMET UZER, Şamil Tayyar, Canan Candemir Çelik, Abdullah Nejat Koçer, Abduljadir Yüksel, Mehmet Erdoğan
CHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ: AKİF EKİCİ, Mehmet Gökdağ
HDP GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ: Mahmut Toğrul
MHP GAZİANTEP MİLLETVEKİLLERİ: Ümit Özdağ
 
GİRESUN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP GİRESUN MİLLETVEKİLLERİ: Nurettin Canikli, Cemal Öztürk, Sabri Öztürk
CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ: Bülent Yener Bektaşoğlu
 
GÜMÜŞHANE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ: Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş
  
HAKKARİ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP HAKKARİ MİLLETVEKİLLERİ: Selma Irmak, Nihat Akdoğan, Abdullah Zeydan
 
HATAY 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP HATAY MİLLETVEKİLLERİ: Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Fevzi Şanverdi, Hacı Bayram Türkoğlu
CHP HATAY MİLLETVEKİLLERİ: Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Birol Ertem
MHP HATAY MİLLETVEKİLİ: Mehmet Necmettin Ahrazoğlu
  
IĞDIR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP IĞDIR MİLLETVEKİLİ: Mehmet Emin Adıyaman
AKP IĞDIR MİLLETVEKİLİ: Nurettin Aras
 
ISPARTA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ISPARTA MİLLETVEKİLLERİ: Süreyya Sadi Bilgiç, Sait Yüce
CHP ISPARTA MİLLETVEKİLİ: İrfan Bakır
MHP ISPARTA MİLLETVEKİLİ: Nuri Okutan 
 
İSTANBUL 1.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP İSTANBUL 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ:  İsmail Kahraman, Mustafa Ataş, Mihrimah Belma Satır, Erol Kaya, Ahmet Berat Çonkar, Berat Albayrak, İsmet Uçma, Metin Külünk, Ravza Kavakçı Kan, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, HASAN Turan, Hasan Sert, Mehmet Ali Pulcu, Hurşit Yıldırım, Hulusi Şentürk
CHP İSTANBUL 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Şafak Pavey, Gamze Akkuş İlgezdi, Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Mehmet Akif Hamzaçebi, Mahmut Tanal, İlhan Kesici, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel, Ali Özcan, Yakup Akkaya
MHP İSTANBUL 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter
HDP İSTANBUL 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Selahattin Demirtaş, Hüda Kaya
İSTANBUL 2.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP İSTANBUL 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Hayati Yazıcı, Volkan Bozkır, Burhan Kuzu, Ayşe Nur Bahçekapılı, Fatma Betül Kaya, Ekrem Erdem, Aziz Babuşcu, Durmuş Ali Sarıkaya, Şirin Ünal, Fatma Benli, Hüseyin Bürge, Haydar Ali Yıldız, Ahmet Hamdi Çamlı, Markar Eseyan
CHP İSTANBUL 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Selina Doğan, Aykut Erdoğdu, Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Dursun Çiçek, Süleyman Sencer Ayata, Gülay Yedekçi Arslan, Kadri Enis Berberoğlu, Didem Engin
MHP İSTANBUL 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Celal Adan
HDP İSTANBUL 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Celal Doğan, Filiz Kerestecioğlu
İSTANBUL 3.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP İSTANBUL 3.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Mehdi Eker, Mustafa Şentop, Mehmet Doğan Kubat, Serap Yaşar, Feyzullah Kıyıklık, Mehmet muş, Nureddin Nebati, Mehmet Metiner, Harun Karaca, Tülay Kaynarca, Mustafa Yeneroğlu, Erkan Kandemir, Halis Dalkılıç, Mürteza Zengin, Yıldız Seferinlioğlu, Abdulklah Başçı?
CHP İSTANBUL 3.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Bihlun Tamaylıgil, İlhan Cihaner, Engin Altay, Ali Şeker, Erdoğan Toprak, Eren Erdem, Mehmet Bekaroğlu, Zeynel Emre, Sibel Özdemir??
HDP İSTANBUL 3.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Pervin Buldan, Garo Paylan, Erdal Ataş??
MHP İSTANBUL 3.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Atila Kaya, İsmail Faruk Aksu, Arzu Erdem
İZMİR 1.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP İZMİR 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Selin Sayek Böke, Musa Çam, Ahmet Tuncay Özkan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Murat Bakan
AKP 1.BÖLGE İZMİR MİLLETVEKİLLERİ: Binali Yıldırım, Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan
MHP İZMİR 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Oktay Vural
HDP İZMİR 1.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Ertuğrul Kürkçü
İZMİR 2.BÖLGE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP İZMİR 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Zeynep Altıkol Akatlı, Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Temizel, Mustafa Ali Balbay, Aytun Çıray, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır
AKP İZMİR 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Fatma Seniha Nükhet Hotar, Mustafa İbrahim Turhan, Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli
MHP İZMİR 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Ahmet Kenan Tanrıkulu
HDP İZMİR 2.BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ: Müslüm Doğan 
 
KAHRAMANMARAŞ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ: Mahir Ünal, Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, Celalettin Güvenç, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, İmran Kılıç
MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLLERİ: Fahrettin Oğuz Tor
 
KARABÜK 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KARABÜK MİLLETVEKİLİ: Mehmet Ali Şahin, Burhanettin Uysal
  
KARAMAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KARAMAN MİLLETVEKİLLERİ: Recep Konuk, Recep Şeker
  
KARS 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KARS MİLLETVEKİLLERİ: Ahmet Arslan, Yusuf Selahattin Beyribey
HDP KARS MİLLETVEKİLİ: Ayhan Bilgen
 
KASTAMONU 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KASTAMONU MİLLETVEKİLLERİ: Hakkı Köylü, Metin Çelik, Murat Demir
  
KAYSERİ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ: Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Tamer, Hülya Nergis, İsmail Emrah Karayel, Sami Dedeoğlu
MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLLERİ: Yusuf Halaçoğlu
CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ: Çetin Arık 
 
KIRIKKALE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KIRIKKALE MİLLETVEKİLLERİ: Ramazan Can, Abdullah Öztürk, Mehmet Demir
 
KIRKLARELİ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLLERİ: Türabi Kayan, Vecdi Gündoğdu
AKP KIRKLARELİ MİLLETVEKİLİ: Selahattin Minsolmaz
 
KIRŞEHİR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KIRŞEHİR MİLLETVEKİLİ: Salih Çetinkaya, Mikail Arslan 
 
KİLİS 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KİLİS MİLLETVEKİLİ: Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger 
 
KOCAELİ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KOCAELİ MİLLETVEKİLLERİ: Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Zeki Aygün, İlyas Şeker, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, Cemil Yaman
CHP KOCAELİ MİLLETVEKİLLERİ: Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Tahsin Tarhan
MHP KOCAELİ MİLLETVEKİLLERİ: Saffet Sancaklı 
 
KONYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KONYA MİLLETVEKİLLERİ: Ahmet Davutoğlu, Mustafa Baloğlu, Hüsnüye Erdoğan,Ahmet Sorgun, Ziya Altunyaldız, Muhammet Uğur Kaleli, Leyla Şahin Usta, Mehmet Babaoğlu, Abdullah Ağralı, Halil Etyemez, Hacı Ahmet Özdemir, Ömer Ünal
MHP KONYA MİLLETVEKİLLERİ: Mustafa Kalaycı
CHP KONYA MİLLETVEKİLİ: Mustafa Hüsnü Bozkurt 
 
KÜTAHYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP KÜTAHYA MİLLETVEKİLLERİ: Mustafa Şükrü Nazlı, Vural Kavuncu, İshak Gazel, Ahmet Tan
  
MALATYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP MALATYA MİLLETVEKİLLERİ: Öznur Çalık, Taha Özhan, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi
CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ: Veli Ağbaba 
 
MANİSA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP MANİSA MİLLETVEKİLLERİ: Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir, Murat Baybatur
CHP MANİSA MİLLETVEKİLLERİ: Özgür Özel, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer
MHP MANİSA MİLLETVEKİLLERİ: Erkan Akçay, Osman Oktay
  
MARDİN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP MARDİN MİLLETVEKİLLERİ: Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora, Ali Atalan
AKP MARDİN MİLLETVEKİLİ: Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı 
 
MERSİN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ: Lütfi Elvan, Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan
CHP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ: Hüseyin Çamak, Durmuş Fikri Sağlar, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu
MHP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ: Oktay Öztürk, Baki Şimşek
HDP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ: Dengir Mir Mehmet Fırat 
 
MUĞLA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ: Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir
AKP MUĞLA MİLLETVEKİLLERİ:  Hasan Özyer, Nihat Öztürk
MHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ: Mehmet Erdoğan 
 
MUŞ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP MUŞ MİLLETVEKİLLERİ: Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım
AKP MUŞ MİLLETVEKİLİ:  Mehmet Emin Şimşek 
 
NEVŞEHİR 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP NEVŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ: Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider
 
NİĞDE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP NİĞDE MİLLETVEKİLLERİ: Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen
CHP NİĞDE MİLLETVEKİLİ: Ömer Fethi Gürer 
 
ORDU 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ORDU MİLLETVEKİLLERİ: Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı
CHP ORDU MİLLETVEKİLLERİ: Seyit Torun
 
OSMANİYE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP OSMANİYE MİLLETVEKİLLERİ: Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu
MHP OSMANİYE MİLLETVEKİLLERİ: Devlet Bahçeli, Ruhi Ersoy
  
RİZE 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP RİZE MİLLETVEKİLLERİ: Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak
  
SAKARYA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP SAKARYA MİLLETVEKİLLERİ: Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu
CHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ: Engin Özkoç
MHP SAKARYA MİLLETVEKİLİ: Zihni Açba 
 
SAMSUN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP SAMSUN MİLLETVEKİLLERİ: Akif Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı
CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ: Kemal Zeybek, Hayati Tekin
MHP SAMSUN MİLLETVEKİLLERİ: Erhan Usta 
 
SİİRT 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP SİİRT MİLLETVEKİLLERİ: Kadri Yıldırım, Besime Konca
AKP SİİRT MİLLETVEKİLİ: Yasin Aktay
 
SİNOP 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP Sinop MİLLETVEKİLİ: Nazım Maviş
CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ: Barış Karadeniz 
 
SİVAS 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP SİVAS MİLLETVeEKİLLERİ: İsmet Yılmaz, Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habib Soluk
CHP SİVAS MİLLETVEKİLİ: Ali Akyıldız 
 
ŞANLIURFA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ŞANLIURFA MİLLETVEKİLLERİ: Faruk Çelik, Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri, Mehmet Akyürek, İbrahim Halil Yıldız, Mahmut Kaçar, Kemalettin Yılmaztekin
HDP ŞANLIURFA MİLLETVEKİLLERİ: Osman Baydemir, Dilek Öcalan, İbrahim Ayhan 
 
ŞIRNAK 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLLERİ: Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik, Ferhat Encü, Aycan İrmez 
 
TEKİRDAĞ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


CHP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİ: Faik Öztrak, Candan Yüceer, Emre Köprülü
AKP TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLLERİ: Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün
 
TOKAT 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP TOKAT MİLLETVEKİLLERİ: Coşkun Çakır, Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt
CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ: Kadim Durmaz
 
TRABZON 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP TRABZON MİLLETVEKİLLERİ: Süleyman Soylu, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora
CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ: Haluk Pekşen
 
TUNCELİ 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ: Alican Önlü 
CHP TUNCELİ MİLLETVEKİLİ: Gürsel Erol
 
UŞAK 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP UŞAK MİLLETVEKİLİ: Mehmet Altay, Alim Tunç
CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ: Özkan Yalım
 
VAN 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


HDP VAN MİLLETVEKİLLERİ: Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Lezgin Botan, Nadir Yıldırım, Tuğba Hezer Öztürk, Adem Geveri, Bedia Özgökçe Ertan
AKP VAN MİLLETVEKİLİ: Beşir Atalay, Burhan Kayatürk
 
YALOVA 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP YALOVA MİLLETVEKİLİ: Fiki Demirel
CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ: Muharrem İnce
 
YOZGAT 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP YOZGAT MİLLETVEKİLLERİ: Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer 
 
ZONGULDAK 26. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ:


AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ: Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, 


ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.