Bu haber kez okundu.

Selimoğlu Grup' tan Fikirtepe salvoları, işte Fikirtepe projeleri

Geçtiğimiz günlerde Demirland İnşaat ortaklığıyla Çengelköy'de hayata geçirdikleri Çengelköy Park Evleri ve Kartal'da başlattıkları Residence Eagle Kartal projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Selimoğlu Group, Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde hazırladıkları projeleri yakında gün yüzüne çıkaracak. Bölgede toplam yaklaşık 100 bin dönüm arazisi bulunan Selimoğlu Group, tam 8 imar adasında birden çalışmalara başlıyor.


165 bin metrekare inşaat alanına sahip


Selimoğlu Group'un Fikirtepe'de başlatacağı ilk projesi, ticari bir proje olarak göze çarpıyor. Toplam 30 bin metrekarelik arsa alanında yükselecek olan proje 165 bin metrekare inşaat alanına sahip. Fikirtepe'de E-5 Karayolu'na cepheli üç ticari imarlı parselin ikisine sahip olan ve bu parsellerin ikisinde de ticari proje geliştirecek olan Selimoğlu Group'a komşu, kalan tek ticari imarlı parselde ise büyük bir otel inşa edileceği konuşuluyor.


“Bizi çok göreceksiniz”


Şu an 8 adada bürokratik çalışmaları tamamladıklarını belirten Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, “Bu sekiz ada etap etap yapılacak. İlk etapta üç adada üç ayrı konut ve ticari birim inşa edeceğiz. Ardından ticari projemiz çıkacak. Ardından bir konut projemiz daha olacak. İki-üç ay içinde hepsini piyasaya çıkaracağız. Bunların lansmanları da ayrı ayrı olacak. Çünkü hepsi ayrı bir marka olacak. Şu an bizde kalsın ama isimleri de belli. Adaların büyüklükleri ise 8 bin metrekareden 40 bin metrekareye kadar değişiyor. Önümüzdeki dönemde bizi daha çok göreceksiniz” diye konuştu.


“Fikirtepe ezberleri bozacak”


Fikirtepe bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Fikirtepe'nin sektördeki bütün ezberleri değiştireceğini ifade eden Selimoğlu, “Fikirtepe'yle birlikte bütün yanlışlar doğru olacak. Şu ana kadar biz hep kentin merkezindeki varoşları çarpık yapılaşmayı görmezden gelip kent dışında yeni konutlar üretme yoluna gittik. Artık şehrin içini de toparlamamız lazım. Buraların düzeltilmesi demek oradaki gelir dağılım dengesinin bile düzeltilmesi demek. Bu durum aslında toplumsal huzuru da toparlayacak” dedi.


“Fikirtepe çok güzel bir yaşam alanı oluyor”


Fikirtepe'nin konum olarak Anadolu yakasının adeta merkezinde olduğuna dikkat çeken Selimoğlu,. “Fikirtepe, kentsel kurgu açısından da devletin bir başarısı. Çünkü bunun ana planı, özü Hollanda'da hazırlandı. Bütün müteahhit firmalar da bu öze sadık kalarak projelerini ürettiler. Mesela sitelerin hakim olduğu bir yaşam bölgesine bakacak olursanız, site içinde çok güzel bir yaşam var iken, dışarıdan sadece sitenin üstünüze üstünüze gelen duvarını görürsünüz. Fikirtepe'de ise geliştirilen projelerin büyük çoğunluğunun altında mağazalar var. Bunlar cadde ve sokaklarla birleşik durumda. Diğer site enstrümanları ise yine güvenlikten geçilerek girilen bir site alanında, ya kapalı alanda, ya da dışarıdan müdahale edilemeyecek açık alanlarda” şeklinde konuştu.


“Önce vatandaşı bilinçlendirdik”


Fikirtepe'nin hemen her noktasında arsalarının bulunduğunu belirten Selimoğlu, “Bizim Fikirtepe'nin her yerinde arsamız var. Mandıra Caddesi'nde de, Eğitim Mahallesi'nde de. Fikirtepe'de şu an en çok arsa bizde var. Çünkü ilk biz girdik. Yaklaşık 3 binden fazla parsel için anlaşma yaptık. Kişi sayısı olarak baktığımızda bu rakam çok daha fazladır. Zira bazen 100 metrekarelik küçücük bir arsada 7-8 varis çıkıyor karşımıza. İşin en zor kısmı da buydu zaten. Aslında Fikirtepe'de kentsel dönüşüm olayı yeni başladı. Zira öncesinde yüzde 100 kuralı vardı. Şimdiyse burası riskli bölge ilan edildiği için üçte iki kuralı geçerli. Biz mesela çoğu yerde o yüzde 100 kuralına göre anlaşma yapmak zorunda kaldık. Bir nevi zoru başardık diyebilirim. Oldukça sıkıntı çektik aslında. Zira Fikirtepe'deki imar durumu da parsel birleşimi olması halinde geçerli olan bir imar durumu. Biz de vatandaşı bu alanda bilinçlendirmekle işe başladık. Dedik ki 'Sakın bölünmeyin, zira bu imarı ancak birleşirseniz alabilirsiniz. Yasa böyle diyor.' Bu şekilde vatandaşı bilinçlendirdik. Zaten o yüksek imar verilmeseydi buranın çözülmesine imkan yoktu” ifadelerini kullandı.


“Çoğu Fikirtepeli evini satacak”


Fikirtepe'de kentsel dönüşüm sürecinin tamamlanmasının ardından şu an bölgede yaşayanların büyük kısmının dairelerini satacağını tahmin ettiğini söyleyen Selimoğlu, “Bence bu insanların yüzde 80-90'ı, kendi paylarına düşen dairelerini satacaklar. Satmayıp kalmak isteyenlerise ise zaten o tarihte, maddi olarak en az yeni gelenler kadar iyi durumda olacağını tahmin ediyorum. Tabii şu var; isteyen dairesini satar gider, isteyen kalır. Buna kimse müdahale edemez” diye konuştu.


Çeşme'de de ataktalar


Selimoğlu Group'un bir de İzmir Çeşme ayağı bulunuyor. “Çeşme'deki projelerimiz daha da çoğalacak. Bir kardeşimizi oraya gönderdik. Firmamızın bir kolu da orada yatırımlara devam edecek. Yazlık ayağında olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede akar kısmını dengeliyoruz. Yazın orası kışın burası satılıyor” diyen Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu, Çeşme'de şu an 6 ayrı villa projesinde toplam 125 kadar villa inşa ettiklerini belirtti. Selimoğlu Group'un Çeşme'deki villa projelerinin isimleri ise şöyle: Çeşme Ilıca Villaları 2 (2 adet ikiz villa), Mamur Baba Villaları (15 villa), Çeşme Dalyan Villaları (4 villa), Çeşme Gizli Vadi Villaları (84 villa), ve Çeşme Konakları 1-2 (Toplam 10 adet ikiz villa)

banner23
Anahtar Kelimeler:
FikirtepeSelimoğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.