Bu haber kez okundu.

Riva'da Arsa ve Konut Fiyatları Neden Yüzde 40 Arttı ?
 Eskiden sayfiye bölgesi olan günümüzde ise dev projeler sayesinde değeri artan Riva, pek çok nitelikli gayrimenkul projesine de ev sahipliği yapıyor. 3.Boğaz Köprüsü, Marmara otoyolu projesi, Kanal Riva, İBB Eko-Köy projesi, TFF Eğitim Tesisleri gibi dev yatırımlar bölgenin her geçen gün değerlenmesini sağlıyor.
 
Hürriyet'te yer alan habere göre, Riva'nın popülaritesini artıran en önemli etkenlerden bir olan  3.  Boğaz Köprüsü'nün  Riva çıkışı olup bölge 3. köprünün yanı sıra 2. köprüye de 18 kilometre mesafe yakınlıkta bulunuyor. Öte yandan bölgeyi turizm merkezine dönüştürecek olan Kanal Riva projesi, Riva Deresi ve çevresini benzersiz bir cazibe merkezi haline getirecek. Kanal Riva kapsamında bölgede dinlenme, yürüyüş, spor ve eğlence alanları yer alacak.
 
Eko-köy projesinin de hayata geçirileceği Riva'da nezih yeni yerleşim alanlarının yer alacağı bir yerleşim yeri kurulacağını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 260 dönümlük bir arazide bir film platosu kurulduğunu da hatırlattı.
 
Riva'daki değer artışını değerlendiren uzmanlar, 2005-2006 yıllarında metrekare arsa değerlerinin 100-150 dolar olduğu bölgede son 3-5 senede 150-200 dolar civarında seyreden arsa metrekare birim fiyatlarının günümüzde 200-400 dolar mertebelerine yükseldiğini ve 2-3 yıllık süreçte yüzde 35 ‘lik bir artış yaşandığını belirtti. Bölgede konut fiyatları ise arsalardaki gibi değerlenerek yüzde 30-40 poranında değer kazandı.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Can 4 yıl önce

2020 Rylül şimdi 130 $ mt2 fiyatları. Enteresanmış 2014 de 400$ !!!