Bu haber kez okundu.

Kurdaki Artış Yabancıların Konut Alımını Artırdı
 

Kurdaki Artış Yabancıların Konut Alımını Artırdı

Özellikle son haftalarda kurda meydana gelen artış yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alını artırdı. Gayrimenkul şirketleri son 1 ayda konutların yarısını yabancı alıcılara sattı..  orjinal__kurdaki-artis-yabancilarin-konut-alimini-artirdi__07_01_2014__09_40_24  Aralık ayından bu yana dövizin Türk lirası karşında sağladığı yüzde 8’i aşan değer artışı yabancı konut alıcılarının Türkiye'den konut edinimini artırdı.
 
Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, özellikle İstanbul'da gayrimenkul yatırımı yapmayı tercih eden yabancı yatırımcıların bu dönemde alım kararlarını hızlandırdıklarını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Döviz yükselince ihracat cazip hale gelir. İnşatta da aynı durumu yaşıyoruz” dedi. Yabacıların talebi olmasıan rağmen onlara hitap eden konut arzında ciddi bir sıkıntı olduğunu belirten Durbakayım, 2014 yılında inşaat sektörünün yabancıların siparişine göre proje geliştireceğini belirtti.
 
Son bir ayda satışlarını yarısını yabancılara yaptıklaırnı ifade eden Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Dövizdeki artışın avantajını yaşıyoruz. Yabancı, dolar ne kadar arttıysa o kadar ucuza alırım düşüncesiyle harekete geçti. Talepler ağırlıklı olarak Körfez ülkelerinden geliyor” dedi. Dumankaya, kurda yaşanan artışla beraber yerli alıcılarının bir kısmının alım kararını durdurduğunu, bir bölümünün de bu dönemi fırsata çevirdiğine dikkat çekti. Dolar bazında birikim yapanların yüksek fiyattan bozdurup konuta yatırım yaptığını dile getiren Dumankaya, “Bilinçli alıcı bu dönemi iyi değerlendiriyor. Ev almayı planlayanlar şirketler zam yapmadan önce harekete geçerse karlı çıkarlar ” 
 
Emlak Haberleri - 07.01.2014 / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.