Bu haber kez okundu.

  orjinal__konut-fiyatlari-geriye-cekilmeli__07_02_2014__09_28_14

"Konut Fiyatları Geriye Çekilmeli"

Son 2 ayda yüzde 15 develüasyon yaşandığını belirten Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, inşaat firmalarının konut fiyatlarını geriye çekerek fiyat dengesini yeniden oluşturması gerektiğini söyledi..
Artan faizler sebebiyle konut satışlarında kısmi durgunluklr meydana geldiğini belirten Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Başkanı Erdal Çelebi, "Piyasanın biraz daha böyle gideceği belli. Mayısa kadar durgunluğun devam edeceğini öngörüyoruz. Mayıs ayı gibi piyasanın tekrar açılacağını temenni ediyoruz. Seçimlerin sonrasındaki süreç bizim için önemli. Temennimiz işlerimizin daha güzel olması ve üyelerimizin sıkıntı yaşamaması" dedi.
Konut fiyatlarında KDV oranlarının yüzde 18’e çıktığını hatırlatan Çelebi, vatandaşların artık ikinci el konutları tercih ettiğini kaydetti. Bu konuda fiyat dengesinin oluşturulması gerektiğini söyleyen Çelebi, "İnşaat firmaları ve müteahhitlerin fiyatları biraz daha geriye çekerek piyasanın canlanacağını tahmin ediyoruz. Konut satışlarında duraklama yaşanıyor. Son 2 aylık süreçte yüzde 15 devalüasyon yaşadık diyebiliriz." diye konuştu.
Emlak Haberleri - 07.02.2014 / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.