Bu haber kez okundu.

Koçoğlu inşaat aldığı işin büyüklüğüne yetişemeyerek iflas erteleme talep etti
Tamamlandığında Türkiye’nin ikinci en büyük havalimanı olacak Çukurova Havalimanı’nı inşa eden Koçoğlu İnşaat iflas erteleme talep etti, mahkeme ise şirketin yönetiminde kayyum atadı.  4 dönem İnşaat ve Sanayi İşverenleri Sendikası (İNTES) başkanı olarak görev yapan Şükrü Koçoğlu’nun başında bulunduğu Koçoğlu İnşaat'ın mali sıkıntıya girmesinin nedeninin ise havalimanı projesi olduğu ortaya çıktı.
 
Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, bugüne kadar toplam değeri 4.5 milyar lirayı aşan projeler üstlenen Koçoğlu'nun, temeli 2013 yılında atılan Çukurova Havalimanı projesi için 3-4 şirket ile ortaklık görüşmeleri yürüttüğü öğrenildi. 
 
357 milyon Euro bedelle Çukurova Havalimanı projesini ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile üstlenen Koçoğlu İnşaat Sanayi Tarım ve Hayvancılık Tic. A.Ş. içinde bulunduğu mali sıkıntıdan çıkamayınca Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak iflas erteleme talep etti.
 
Şirket adına Av. Ayşe Duygu Özalp imzası ile mahkemeye sunulan başvuru dilekçesi ve hazırlanan iyileştirme raporunda mali sıkıntıya havalimanı projesi sebebiyle girdiği belirtildi. Proje kapsamında inşaat faaliyetini 1 yıl kadar kendi öz kaynakları ile karşılayan şirket yapılan 50 milyon Euro’luk yatırımla 8 milyon metrekarelik proje alanında altyapı çalışmaları yaparken diğer yandan da toplam 4 bankanın oluşturduğu konsorsiyum ile 236 milyon Euro’luk ön anlaşma imzaladı. Ancak, bir süre sonra, konsorsiyuma üye 2 özel banka projeye kredi sağlamaktan vazgeçti. 

 
Bu gelişme sonrası mali sarsıntıların başladığı Koçoğlu, faaliyetlerini sürdürebilmek için, sahip olduğu otel, helikopter, gayrimenkul ve bir dizi aracın satışını gerçekleştirdi. Ancak tüm bunlar mali sıkıntının giderilmesi için yeterli olmadı. 

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.