Bu haber kez okundu.

Kadıköy'e niyet Tuzlaya kısmet '' Havaray Projesi ''
Seçim zamanı büyük bir kampanya ile açıklanan Havaray projesi Kadıköy'de bazı aktivistlerinde tepkisini çekmiş ancak belirleyici olarak seçim rol oynamıştı. Kadıköy'de yapılması planlanan Havaray projesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesine paralel olarak planlanıyor ve yol güzergahı boyunca düşünülüyordu. Bağdat Caddesi ile D100 arası dikey bir bağlantı da düşünülen bu proje seçimlerden sonra nedense rafa kaldırıldı.

Kadıköy'e kısmet olmayan Havaray projesi Tuzla Havaray Projesi olarak ortaya çıktı ve güzergahı belirlendi. Fikirtepe'de Finüküler sistemle de bağlantılı olması daha önceden düşünülen Kadıköy için Havary Projesinin tamamen mi yoksa geçici olarak mı iptal edildiği ise henüz bilinmiyor. Tuzla Havaray projesi için geri sayım başladı, ihale tarihi ise 2 Şubat 2015 olarak belirlendi.

İstanbul'da kördüğüm olan trafiği rahatlatmak amacıyla yapılacak havaray için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla bölgesinde yapılması planlanan ve D-100 Karayolu ile Sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi için ihale tarihi belirlendi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilmesi planlanan ana metro omurgasının altyapısını oluşturması düşünülen ve "havadan giden tramvay" olarak bilinen "havaray"ın ilk güzergahları belli oldu.

Havaray hatlarından bazılarının projeleri çıkartılırken, kimilerinin ise etüt projelerine büyük hızla devam ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hayata geçirilmesi planlanan toplamda 8 havaray projesi bulunuyor. Bekleyen bu projeler arasında Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre), Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre), 4. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre), Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre), Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre), Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre), Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) ve Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor. 

Havaray projesi için yapım ihale süreci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray hatları için ihale ilanlarını yayınlamaya başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından TuzlaHavaray Projesi hizmet alımı işi için ihale tarihi belli oldu. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat 2015'te ihale edilecek. Geniş kapsamlı bir ihaleye çıkan proje işinin süresi, şartnamede 240 gün olarak belirlendi.  

Havarayın güzergahı Tuzla merkezde ana arterleri birbirine bağlayacak

D-100 Karayolu İçmeler mevkisi, metro ve Marmaray'ın kesiştiği nokta olacak Hatboyu Caddesi'nde Tuzla Belediyesi önünden başlayacak güzergah sırasıyla; Tersaneler, Rauf Orbay Caddesi, Kafkale Spor Kompleksi'nin ardından Vatan Caddesi'ne, oradan da Piyade Okulu Lojmanları'ndan Şehitler Caddesi'ne uzanarak sahile ulaşmış olacak. Havaray hattının Tuzla'ya kadar uzatılmasıyla Marmaray, metro, sahilde yapılması planlanan ve yılda 25 milyon ziyaretçi gelmesi öngörülen Viaport Marin ile entegre ulaşım sağlanmış olacak.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.