Bu haber kez okundu.

Muammer Ceylan'dan Kuveytli Ortak, Konkordato ve Son Durum Açıklaması
 Sizin de isminizin geçtiği konkordatoyla ilgili olarak Fikirtepehaber.com aracılığıyla kamuoyuna ilk açıklamalarınız nedir?

Dün bazı basın kuruluşlarında mali sıkıntıdan dolayı konkordato ilan ettiğimiz yönünde haberler çıktı. Ancak, konkordato Mart ayında Hükümetin çıkartmış olduğu şirketi koruma yasası adı altında çıkan bir yasadır bu. Şirketi kimden koruyor? piayasadaki ekonomik sıkıntıdan dolayı krize giren, nakit sıkıntısı çeken özellikle inşaat sektöründeki firmaların bankalar tarafından ezilmemesi için, alacaklılar tarafından ezilmemesi için belli bir süre veriyor şirketlere, firmalara.

Muammer Ceylan Röportajını görüntülü ve ful izlemek için buraya tıklayın..

Ödemelerden dolayı siz bu krizden dolayı etkilenmiş olabilirsiniz, bir çok olağan üstü durum oldu bildiğiniz gibi. 2018 yılını biz daha yüksek tirajlarla devam edeceğini düşünürken, Türkiyeyi ekonomik olarak kıskaca alan iç ve dış güçler böyle bir saldırıya geçti Mart'tan Nisan'dan itibaren çok ciddi oranlarda dövizlerde artış oldu. Zannediyorum yurt dışın da bir miktar döviz kaçırıldı. Bu ülkemizde bir şok etkisi yaptı. Hem tüketiciler için hem de bizim gibi üreticiler ve istihdam sağlayan konut sektörü ve diğer sektörlerle alakalı bir sıkıntı yarattı. Biz de bu sıkıntıdan nasibimizi aldık.



Döviz artışı ve Fiyatların aşırı artışı kısa süreli bizim önümzü görmemizi engelledi.

Sektörde ekonominin durağanlaşması ve nereye gidiyor, ne olacak diye gözlemleme için çok kısa bir süreliğine inşaatlarımızı rölantiye aldık yani, yavaşlattık. piyasadaki dalgalanmaların ve fiyat belirsizliğinin oturmasını bekliyoruz. çünkü inşaat demiri 1.500 TL den 4.500 TL'ye kadar çıktı. İnşaat maliyetlerinin artmasından ziyade dövizin çok hızlı artışından dolayı piyasada malzeme de bulamadık. Bu belirsizlikten dolayı malzeme bulamadık, alamadık, çnkü onlarda bir beklenti içerisindendi. Fiyatlar artacak mı artmayacak mı, düşecek mi? Onlar da zarar etmek istemedikleri için malzeme de bulamadık. Bu süre içinde hep beraber bekledik. İnşaat sektöründeki tüm arkadaşlar ve diğer sektörlerdeki diğer üretici arkadaşlarla birlikte. Mart ayında hükümetimizin çıkarttığı firmaları koruma yasası ''Konkordato'' kapsamında, bizde bankaların hışmına uğramamak için tedbir olarak biz konkordatoya gittik. Bu tamamen tedbir için alınan bir karardır. Kimse şunu düşünmesin; Ceylan İnşaat battı, üretemiyor, sıkıntıya girdi şeklinde kesinlikle akıllara gelmesin. Nakit sıkıntısı oldu, malzeme bulamadık, alıcı bulamadık. Dünya kadar malımız var, 8 tane Şantiyemiz var. Neden batalım? 

Ceylan İnşaat'tan Kuveytli ortak müjdesi

Muammer Ceylan İle Konkordato söylentileri üzerine yaptığımız röportaj haricinde, Ceylan inşaatın yakında lansmana çıkacağı Zer Topkapı ve Zer Mecidiyeköy projeleri için ortaklık kurduğu, Kuveytli ortağı Şah Muhammed ile yaptığımız Röportajı da yine Görüntülü Röportaj Haber olarak bir aksilik olmaması durumunda bir kaç gün içerisinde yayınlayarak sizlerle paylaşacağız... 



15 Güne kadar tüm projelerimizi yeniden faaliyete geçiriyoruz..


Allah'a şükürler olsun biz bunu çok kısa sürede de atlattık. Şimdi yabancı bir ortağımız var Kuveytli, bir takım gayrimenkullerimizi hızlı bir şekilde nakite çevirdik. Zaten bizden de çok fazla alacaklı yok, bankalar dışında. Onlarla da oturup ödemelerimiz belli bir proğram dahilinde yapıyoruz. Zer Topkapı, Zer Mecidiyeköy ve Zer Muhteşem Yeniyıl projelerimiz önümüzdeki 15 gün içerisinde tekrar faaliyete geçecek. 

Tüm olumsuz haberlere rağmen, bize olan güven sarsılmadı ve iki gün içinde 7 daire sattık..

Dün basında çıkan onca menfi haberlerden sonra Ceylan İnşaat'ın 40 yıllık geçmişini bilen, tüketiciler bizden 7 tane daire satın aldı. Çok enteresan birşey, bu kadar olumsuz haber ve reklamlara rağmen, biz daire satmaya devam ediyoruz. Çalışmaya devam ediyoruz. Basında yayınlanan haberden etkilenen ya da bizi bilen tüm yatırımcılar, biz sizin 40 yıllık geçmişinizi biliyoruz ve sizi tanıyoruz, güveniyoruz. Bu konkordato ile alınan olumsuz bir karar olmadığını biliyoruz. Muammer Bey biz sisin ne kadar güvenilir bir tüccar olduğunuzu biliyoruz. Size güveniyoruz diyen ve daire satın alan müşterilerimiz var. Bu yönde çevremiz etkilenmedi ve bizim için de reklam oldu diyebiliriz.

Bize güvenerek yatırım yapan hiç kimseden olumsuz bir dönüş olmadı.

Bizden gayrimenkul alan tüm müşterilerimizle görüştük biz bir iki gün içerisinde. Hiçbirinden olumsuz bir cevap gelmedi. Hiç bir tanesi demedi ki, siz konkordato ilan etmişsiniz, acaba bu taahhüdünüzü yerine getirebilecekmisiniz? diye soru sormadılar. 

Konkordatoya rağmen, bir bankaya olan borçlarımızı kapattık!

Hatta geçen hafta bir banka bizi aradı ve yaptığımız bir ödemeden dolayı, Konkordato ilan bir firma ilk defa borcunu kapattı. Buyrun size bir kahve ikram edelim diyerek bize teşekkür etti ve davette bulundu...

Muammer Ceylan Röportajını görüntülü ve ful izlemek için buraya tıklayın..

ajansFİKİRTEPE/www.fikirtepehaber.com
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
.. 5 yıl önce

Fikirtepehaber ceylanın çalışanı galiba. bütün yalanlara inanmış birde haber yapmış. Aynı adam tapu sevinci diye haber yapmıştı firma konkordato ilan etti :)

Misafir Avatar
Fikirtepe Lee 5 yıl önce @..

tapu sevinci haberini bende okumuştum, o gün elinde tapu ile resim paylaşarak bayram eden temsilciler şimdi neredeler?

Beğenmedim! (1)
Avatar
Alii 5 yıl önce

yarısı yalan yarısı hayal.

Avatar
BAŞARAN MAGDURU . 5 yıl önce

Başaranın yıkılmayan 2 adasındaki utanmaz arlanmazlar kemiksizler imza atmayanlardan gidin özür dileyin helallık isteyin sizin malınızı onlar kurtardı .30 ,40 Kişi toplanıp adamın dükkanının önünde toplanıp senin imza atmaman yüzünden buralar yapılmıyor diye mahalle baskısı uygulamaya çalıştınız bunları oraya gönderen omurgasızlar niye firmanın kapısına dayanmıyorsunuz .G..........z mü yemiyor .Demekki neymiş s..........n yaranıyor .Ne diyeyim ALLAH HERKESİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN .

Avatar
FİKİRTEPELİ 5 yıl önce

YASİN BEY FİKİRTEPE İÇİN OLUMSUZ HABER YAPMADIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER. FİKİRTEPE İÇİN İYİ HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Avatar
Ahmet k. 5 yıl önce

Karalamak kolay diyen zerzevat; bu insanlar 5 sene evvel zaten güvenip imza attı bukadar zaman sabretti. Yalakalık yapacaksan mağdur ailelerin zararını tazmin etmekle başla.

Avatar
MUHTAÇ ETTİNİZ BİZİ . 5 yıl önce

Başaran 1 ada bir gelişme varmı ne olacak bu adanın hali .Kiralar yatırılmıyor .inşaat yapılmıyor .Kimse bilgi vermiyor .Arsa sahipleri derin uykuya yatmış .

Avatar
X.vzy 5 yıl önce

Başarandaki necla kiramı öde .Sen maaşını firmadan alıyorsun firma sana arabada tahsis etti .Kiralarımızı 24 aydır verilmiyor .Daire metrekarelerimiz çalındı bunların ispatıda var .İnşaatlarda yapılmıyor .Ama kabahat sende değil sana vekalet veren beni firmaya düdüklet diyenlerde kabahat .Yaz boyu sesinizi çıkarmadınız yattınız ş,mdide kış geldi kış uykusuna yatın .Hani asarım ,keserim yatarım diyen sahte kabadayılar nerde .Götünüzün korkusuna firmanın ofisinin önüne gidip hakkınızı bile aramıyorsunuz .Firma size ne yapsa hakdır .Her zaman firmanın köpekliğini yapanlar olacaktır .Dün başkaları yapıyordu bugün başkaları .yarında başkaları yapacaktır .Bizleri firmaya satanlar bunlardır .Tanı bunları iyi tanı .Ama hiç belli olmaz yaptıkları haksızlıklar mahşerede kalmayabilir .Dünya ufak .En sevdiğim bir türkü var .Bir gece ansızın gelebilirim .

Avatar
X .VYZ 5 yıl önce

SUSMAK DAHİL OLMAKTIR ,SUSANLARIN YANINDA OLMA HAREKETE GEÇ .