Bu haber kez okundu.

Devir, tevhid ve paylaşım iddialarının konuşulduğu Vartaş adalarında son durum .!?

  Vartaş İnşaat ve çalışma yaptığı adalar hakkında FİKİRTEPEHABER.com' a gelen sorular ve vatandaşlar tarafından dile getirilen iddialar neler ?



Fikirtepe'de en fazla ada ile anlaşan yani; toplamda beş ada ile imza süreci başlatan ve toplayan Vartaş İnşaat'ın çalışmaları ne aşamada? Vartaş'ın kat karşılığı inşaat sözleşmeleri imzaladığı bu adalarında son durum nedir? Vartaş'ın bu adalarda topladığı imza oranları, yaşanılan problemler, Fikirtepe geneline emsal oluşturabilecek yeni uygulamalar ve geliştirilen projelerin detayları nedir ?





Vatandaşların dile getirdiği '' Vartaş Bu adaları devir yaptı mı ,yapacak mı?'' şeklindeki iddialar ne derece doğru? Hangi adalarda imza süreci bitti, hangisinde devam ediyor? Vartaş' ın ortaklıkları, bu ortaklıkların oranlamaları ve akibeti nedir? Vartaş ile imza atan vatandaşların Vartaş ve adalarda yaptığı çalışmalar ile ilgili süreç hakkındaki görüşleri nedir? Danıştay'ın ve mahkemelerin verdiği kararlar Fikirtepe'de uygulanıyor mu ? Mahkemelerin verdiği kararların uygulanması veya uygulanmaması sonrasında ne olabilir ? Mahkeme kararları Vartaş inşaatın adalarındaki çalışmalarına nasıl bir etki yaptı? 





Evet vatandaşlardan gelen iddia ve merakları içeren bu sorulara karşı Vartaş İnşaat'tan nasıl bir cevap gelecek , kamuoyundaki bu tarz iddiaların oluşmasındaki algının temelinde ne yatıyor? Tüm bu soru ve iddialar haricinde Vartaş adalarında neler oluyor, firmanın yaptığı çalışmalar hangi aşamalarda ? Vartaş hakkındaki tüm bu iddiaları ve merak edilenlerin detaylarını FİKİRTEPEHABER.com farkıyla ilerleyen günlerde yapacağımız haber içeriğinde daha detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.



Vartaş birinci adada paylaşım süreci !



Vartaş İnşaat'ın anlaşma yaptığı adalar geneli ve faaliyetleri için mevcut sorular cevaplarını beklerken, Vartaş'ın hafriyat ve fore kazık çalışmaları devam eden birinci adasında da bağımsız bölüm paylaşımı için yazılı saat ve tarihte olmak üzere davetiyeler gönderilmekte.





Vartaş İnşaat'tan arsa sahiplerine davetiye



Vartaş İnşaat imzasıyla vatandaşlara gönderilen belge ile vatandaşlar, 13. Kasım 2015 tarihinde Örnek Mah. İstiklal Cad. No:1 (MERKEZ CAMİ KARŞISI) Ataşaehir/ İst. adresindeki SALON ÖRNEK 2 Düğün Salonu'nda yapılacak olan toplantıya davet edilmekte.



İşte Vartaş'ın Renovia projesi bağımsız bölüm paylaşımı için gönderdiği davetiye aslı






Vartaş' ın vatandaşlara gönderdiği metin içeriğinde  '' 13. Kasım 2015 tarihinde Örnek Mah. İstiklal Cad. No:1 (MERKEZ CAMİİ KARŞISI) Ataşaehir/ İst. adresindeki SALON ÖRNEK 2 Düğün Salonu'nda bağımsız bölüm listelerinin tanzimi, paylaşım ile seçim işlemlerinin tamamlanması için siz değerli arsa sahiplerinin/vekillerinin nüfus cüzdanı aslı, ( vekil tarafından paylaşım ve seçim işlemi için yapılacaksa) ekte örneği bulunan Noter tarafından düzenlenmiş vekaletname aslı ile birlikte katılımı beklenmektedir,'' denilmekte.



Vartaş'ın bağımsız bölüm paylaşımı için davetiye gönderdiği adasında; imza , mahkeme , kamulaştırma, resen tevhit vb. söylentiler ve iddialar mevcut. Bu söylenti ve iddialara rağmen Vartaş' ın Renovia isimli projesinde ağırda olsa hafriyat ve fore kazık çalışmaları devam etmekte.



Fikirtepe'de vatandaşların kafası neden karışık, Fikirtepe genelinde firmaların bağımsız bölüm paylaşım süreçleri ne kadar şeffaf ?



Vartaş İnşaat'ın paylaşım yapacağı söylenen birinci adasında paylaşım oranları nedir? Avan Projesini aldığı iddia edilen Vartaş'ın Renovia Projesinde Net / Brüt oranlar kaç emsale denk gelmekte ? İlerleyen günlerde merak edilen bu soruların cevaplarıyla beraber yapılacağı söylenen bağımsız bölüm paylaşımlarını da detaylı bir şekilde ele uzmanların görüşleri doğrultusunda sizler için analiz edeceğiz. Vartaş adası başta olmak üzere Fikirtepe genelinde tüm merak edilen ve vatandaşların kafasına takılan konular hakkında cevaplarını araştırmaya ve kamuoyunun beklentileri doğrultusunda Vartaş firmasından alacağımız cevapları FİKİRTEPEHABER.com farkıyla yayınlamaya devam ededeceğiz.


ajansFİKİRTEPE/www.FİKİRTEPEHABER.com
____________________________________
Kaynak: FİKİRTEPEHABER.com
haber@fikirtepehaber.com

banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fikirtepeli 8 yıl önce

Vartaş neye göre yüzde 59 brüt veriyor? Madem brütte yüzde 59 veriyor bunu neden açıkça halka söylemiyor ?

Avatar
48 nolu ada 8 yıl önce

Bizim adamİz da iki firma imza topladı.16 kişi de imza atadı. Böyle karışık bir adayı devlet bir noktada el atmalı ve imza atmayanlarla firma yetkililerinin bir araya getirmelidir.çünkü geçen sürede her iki tarafta zarar görmektedir.Bugün fikirtepede yaşamın ne kadar zor olduğunu herhalde söylemeye gerek yoktur. Sonuç olarak Fikirtepehaber.com. VartAŞ adasında ki bu son durumu bize en kısa sürede haber yaparsa çok seviniriz.

Avatar
4.ada 8 yıl önce

4.adalılar keleşoglu temsilcileri ve şirket elemanı 3ada bürosunda gizli toplantî yapmıştır. Ada uyuma

Avatar
Hakkı 8 yıl önce

Erhan Bey, hesabı neye göre yapıyorsunuz elinizde herhangi bir belge var mı?

Avatar
Erhan 8 yıl önce

Ben ada sakini olarak bilgimi söyleyeyim. 100 metrekaresi olana plandaki çıkan emsalde 100x4x1.17 kişi başı düşen alan. Ekstra %17 gelmiş. Bu rakamda arsa metrekaresinde kesinti yapılmadan hesaplandı. Yani beklenen rakamlar gelmiş. Tabi resen tevhid olayı sorunu var ama vayandaşa düşen metrekare beklenen gibi, ekstra bir durum yok. yukarıda hesapladığımın %50 si mal sahibinin. Diğer bir deyişle brütte %59 gibi anlaşmış olduk. Brütten nete kayıplarda %35 civarında. Tüm fikirtepe projelerinde de yaklaşık böyle. Bilginize.

Avatar
Erhan 8 yıl önce

Elimde belge yok Hakkı bey, firmanın paydaşlara söylediği bu, o sebeple söylüyorum. Cuma günü paylaşım var zaten, detayları aktarırım sizlere. Tabi dediğim gibi resen tebhid sorunu sürüyor anladığım kadarıyla. Fikirtepeli bey, firma bunu zaten söyledi daha önce, birçok yere haber oldu. Biz satılabilir alan üzerinden %50 veriyoruz, vatandaşa ekstra %20 gelecek diye haber oldu.