Bu haber kez okundu.

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nden Avukatlık Desteği ve Yürüyüş Açıklaması
Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği vatandaşların ve üyelerinin talepleri doğrultusunda dernek avukatlarından İsmail Can ve Mete Can' ın da katılarak vatandaşların sorularına yanıt verdiği bir istişare toplantısı tertip etti.



FİKİRTEPE'DE iMZA ATAN VEYA ATMAYAN BİR ARADA TOPLU İSTİŞARE

Fikirtepe geneli imza atmış, atmamış veya her iki seçeneği birden barındıran bay - bayan farketmeksizin üyemiz bazı vatandaşlar dün akşam saat 19:00 da Badem kafede toplandı. Başaran, (Ortadoğu-yeşil) Haytek, Sevgili, Selimoğlu, My Palmadero, Dumankaya, Maritaş, Platin, Usta inşaat, Anka, Sunja-Tita, Sefa-Koyuncu,Emay,Başarır, Selimoğlu-Rochell-Pana, Çağdaş - Emiroğlu,Vartaş adalarından birçok vatandaşın katıldığı ve her hangi bir ilan yapılmadan dar çerçevede düzenlenmiş mini prova şeklinde ön hazırlık ve Dernek Avukatı ile tanışma toplantısı düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açıkladığı son maddeler, hukuki sorunlar, sözleşmeler, Fikirtepe yürüyüşü ve vatandaşların kafasına takılan bazı sorular ile 3 Şubat Salı günü akşam saat 18:30 da Halis Kurtça Kültür Merkezinde yapılacak olan ve tüm halkımıza açık olan '' Hukuki - Mimari Bilgilendirme ve Toplumsal istişare '' toplantısının detayları hakkında bilgi alışverişi yapıldı, dernek avukatlarının önemli açıklamaları dinlendi.

3 şubat Salı Günü Saat 18:30 da Merdivenköy Mahallesi Halis Kurtça Kültür Merkezinde düzenlenecek olan toplantının yol haritası düzenlendi.



Çok verimli geçen toplantı sonucu bazı vatandaşlar aldıkları bilgilerden dolayı memnun ayrılırken ileri dönük yapacakları faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar...



FİKİRTEPE YÜRÜYÜŞÜ VE İMZA ATAN ATMAYAN VATANDAŞIN BAKIŞI

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği üyeleri ve toplantıya katılan diğer tüm Fikirtepeli vatandaşlar Fikirtepe Yürüyüşünü düzenleyen Fidem'in yürüyüş içeriğindeki tek taraflılık ve toplumu kutuplaştırıcı söylem ve toplumu ayrıştıran hedeflerinden dolayı katılmama yönünde görüş belirtti. Dernek üyesi ve tüm toplantıya katılan vatandaşlar bir çok adada çoğunluk sağlanmasına rağmen ciddi sıkıntıların olduğunu , bu sıkıtı ve tereddütlerin giderilip var olan sorunların çözüme kavuşturulmadan kendi sigortaları da olan diğer imza atmamış , hakkını , haklı gerekçeler ve belgeler ile savunan diğer vatandaşların yerlerinin devlet ve kanun zoruyla ticari bir firma lehine kamulaştırılması veya haraç mezat satışa çıkrtılmasına karşı olduklarını mevcut plan notlarında var olan kademeli imar uygulamasınında bu tarz bir harekete geçit vermeyeceği gerçeğinin bilinmesine rağmen neden birilerinin firmalar lehine vatandaşları zorladıklarını ama vatandaşların lehine firmaları zorlayıcı hiçbir eylem ve söylemde bulunmadıklarını da anlamadıklarını ifade etmeleri üzerine Dernek olarak yürüyüşe katılmama kararı alındı.



YÜRÜYÜŞ HEDEF VE AMACI BAKIMINDAN TOPLUMUN BİRLİKTELİĞİNİ DİNAMİTLEMEKLE BERABER YENİ MAĞDURLARIN OLUŞMASINA SEBEP OLABİLME POTANSİYELİ TAŞIYOR

Fidem Derneği'nin  bazı ada temsilcileri ile beraber kararını alıp düzenleyeceğini ilan ettiği bu yürüyüş ile ilgili Fidem Dernek yönetiminin yaptığı açıklamada, imza vermeyen vatandaşları art niyetli ve hain olarak açıklaması ile beraber en son Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yaptığı açıklama da yürüüş yapanların imza atmayanlara karşı kamulaştırma yapılması için yürüdüklerini ve bakanlıkla ilgisinin olmadığını basın önünde söylemesi karşısında, vatandaşların arsında infiale sebep olarak yanlış söylem ve hareketlerin toplumu birleştirmek yerine kutuplaştırdığı ortak kanaat olarak dile getirildi. Bu kanatler üzerine imza atan veya atmayan Fikirtepe Halkı olarak bu yürüyüşe soğuk baktıklarını söylemesi üzerine dernek olarak katılmama kararı alındı.
Derneğin bu kararı almasında ve vatandaşların söylemleri ile beraber imza attığı halde mağdur olan birçok vatandaştan gelen mali yapısı zayıf, çantacı ve yapılan sözleşmelerin berbatlığ şikayetlerinin varlığı ve yoğunluğu ile vatandaşların fikir birliği doğrultusunda katılmama yönünde etkili oldu.



Fkirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda tertip ettiği ve badem kafede düzenlediği Hukuki bilgilendirme ve istişare toplantısı yaklaşık 2 saat sürdükten sonra açıklanan sorular ile beraber vatandaşların kafasına takılabilecek başka sorularında yazılı olarak Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği'ne ve Fikirtepe Haber'e elektronik posta yolu ile bildirilmesi istenerek tüm üyeler dağıldı.



Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği
elektronik posta adresi :
fikirtepedernegi@hotmail.com

Fikirtepe Haber elektronik posta adresi: okuyucutemsilcisi@fikirtepehaber.com


ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber
banner23
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yavuz Arabul 9 yıl önce

Sonuç ne aynı değişen ne hicbirsey yasin abi evet imza atmayanlar yüzünden gelip görsünler sokağı mahalleyi ne hale geldi neler olduğunu yürüyüşü destekliyorum... 300 kişi 20 kişiyi bekleme hakkı bekletme hakları yok kimse sözleşme ler için sıkıntı yapmıyor herkezin derdi ne alırız muhabbeti olmuş yürüyüş yapıp kararı desteklicez inşallah saygilar

Avatar
bulent yesilyurt 9 yıl önce

Yasin bey yuruyusun amaci sadece kamulastirma degil yuruyusun amaci fikirtepede 5 yildir isleyisin olmadigi FIKIRTEPE SITESI olarak bu yuruyusu bizde desdekliyor sizleride aramizda gormekten mutluluk duyacagimizi ifade ediyorum....

Avatar
Kaya 9 yıl önce

Demirel'in dediği gibi yürüme ile yollar asinmaz! Yuruyun.

Avatar
Fikirtepeli 9 yıl önce

Yürüyecek olanlar firma taraftarları.

Avatar
Aslan 9 yıl önce

Şimdiye kadar niye yürümediniz ? Şimdi mutahıt ve onun yagcilari yürüyün dedi siz yürüyorsunuz. Gerçek bu.

Avatar
mahmut 9 yıl önce

Yavuz kardes sen fikirtepe nin imza atmayanlarin yüzünden bu halde olduğunumu zannediyorsun fidemin ve firma yalakalarinin doldurusuna gelmeyin yüzde yüz imzası bitmiş Adalar 3 senedir neyi bekliyor bile bile sermayesi olmayan Çantaci firmalara imza mi verelim neye güvenip verelim teminat yok sözleşmeler abuk subuk zaten adalardan çoğu firma kendi yapmayacak başka büyük firmalara devredip bizim yeleri mizden para kazanacak büyük firmalar direk bize gelsin arada Çantaci istemiyoruz

Avatar
ajansFİKİRTEPE 9 yıl önce

Değerli arkadaşlar, herkesin fikrine saygımız var ancak, idarenin hatasını, firmaların eksikliğini, yetersizliğini ve/veya her türlü sosyal sıkıntıların kaynağı olan art niyetli firma ve bazı insanların varlığını görmezden gelerek oluşan sıkıntıları bir not etmemiz ve yürüyüşün manasını ona göre açıklamamız lazım.
Bu sıkıntıları ve kaynağını iyi tespit etmeden, yarın herkesin ciddi mağdur olabilme potansiyeline karşı problemleri görmezden gelerek işin kolaycılığına kaçarak her ne kadar maddi çıkar sağlamaya çalışan imza atan veya atmayan olsa bile haklı gerekçeleri olduğu müddetçe hiç bir vatandaşa maal edilemez.
Özellikle Fidem aracılığı ile yürüyüşle ilgili yayınlanan ilk basın bildirisi ve ulusal basında çıkan açıklamalar doğrultusunda Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği bu kararı almış bulunmaktadır. Bunu da ayriyeten not edip bir kenara yazmak lazım.
Fikirtepe Haber olarak da bu söylemler çerçevesinde Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin son açıklamaları yerinde buluyor ve desteklediğimizi beyan ediyoruz...
Bugün çekilen sıkıntılar hepimizin sıkıntısı ve ciddi art niyetli imza atmayanların bulunduğu adalar ile ilgili hangi temsilci nasıl bir girişimde bulunmuş ve bizden destek istemiş ki biz desteklememişiz .. Artı bunun haricinde hangi adda imzaları % 100 bittiği veya çoğunluk sağlandığı halde firmadan kaynaklanan sıkıntı ve sebeplerden ötürü de hangi temsilci firma aleyhine nasıl bir eylem veya girişimde bulunmuş ki biz yine destek vermemişiz ..!
Bir başka açıdan arkadaşlar, Öncelikle idare üzerine düşeni yapacak gerçek manada vatandaşın haklı gerekçe ve sebeplerini ortadan kaldıracak gerekli güvence ve teminatı vererek veya verdirerek insanların net alacakları belirlenecek ondan sonra imza atmayanlara hukukun el verdiği sınırlar içerisinde hep beraber yüklenelim ..
Bunun haricinde firmaların işine gelen tek bir boyutu ele alıp bu yönde söylemler ile nasıl olsa çoğunluğuz ezeriz, bozarız, yıkarız mantığı ile iş yapılması yanlış. Hele ki hiç bir kanuni sorumluluğu ve yükümlülüğü olmayan istisnalar haricinde firmalar ile el ele kol kola sarmaş dolaş olmuş bazı temsilcilerin vatandaşın gene sıkıntılarına çözüm bulmak yerine bir an öce Fikirtepe'nin Fikirtepesizleştirilmesi için yaptıkları ama aldıkları kararla kendilerini ilgilendiren çalışmalara destek vermemizi beklemesinler.
Arkadaşlar Fikirtepe , Fikirtepelilerindir ve öyle de kalmalı. Bir kaç tüccar ve mahalle içindeki avanesi para kazanacak diye rızası dışında ne kimsenin evinin peşkeş çekilmesine ne de haraç mezat satılmasına rızalığımız yoktur.
Ha güç noktasında top, tüfek, organize her şey sizde kanunla idareyi de yanınıza alırsınız , istediğinizi yaptırısınız ama hep yeni sıkıntıların çıkmasına sebep olur meseleyi daha da kangren haline getirirmiş olursunuz.!
Son olarak sevdiğim ve saydığımız dostlara da bir iki nasihat diyebileceğimiz bakınız Erkan inşaata, usta inşaata ,baysaş inşaata ve örnekleri çoğaltabileceğimiz bazı firmaların çalışmaları ve iradeli duruşları sonucu imzalarını bitirmiş olmaları diğer firmalara da ilham kaynağı olmalıdır diye düşünüyoruz...
Özellkle baysaş ve erkan inşaatın imzaların akabinde işe başlamış olmaları da başta usta inşaat olmak üzere diğer imzası bitmiş ama icraatte bulunmayan firmalara örnek olmalıdır. Selimoğlu - Pana Yapı'nın yaptığı gayretleri de yazmadan edemeyiz. Peki imzasını % 100 bitiren firmaların varlığı varken neden hala kanuni yollar ile vatandaşları korkutup , sıkıştırma eylemi içerisine giriyoruz.
Bu konuda tüm firmaların da şeffaf ve adil olarak durumu tekrar gözden geçirmelerini vatandaşın hakkını, sağlam güvenceler ile vermesini bekliyoruz.
Madem serbest piyasa var, kademeli imar var devletinde verdiği hakları güvence altına alıp vatandaşı mağdur etmemesini ve tüm kesimlerinde biz bir hata yaptık herkesinde bu hataya ve zarara kurban edilmesini beklememesi hele ticari bir firma lehine baskı oluşturmaması lazım ..!
Kuru kuruya temsilci olup firma ile kol kola görüntü sergilemek ve vatandaşın kayıp ve sıkıntılarını görmezden gelerek işi sadece imza noktasına indirgemek kolaycılığından kaçıp Temsilci olarak insanların hakkında her türlü kararı verme noktasında kendilerini yetkili ve etkili gören arkadaşların, imza atmamış olan vatandaşların ileride oluşabilecek tüm sıkıntı ve kayıplarına karşı her türlü teminat ve güvenceyi resmi olarak verebilecek olması ve vatandaşların kazanımlarını belirleyip güvence altına alma girişimleri bizim bu düşüncemizi tekrar gözden geçirmemizde etkili olacağını belirtmek isteriz.. Teşekkürler

Avatar
halim yıldırım 9 yıl önce

Siz yürüseniz ne olur yürümeseniz ne olur ben imza atmadım hakkımı alana kadarda imzalamayacağım