ALMANYADA BANA GÖRE DEMOKRATIK OLMAYAN SISTEMLER

Almanyada son senelerde Demokratik bi Ülkeye yakismayacak bir cok Sistem var.
Bunlardan bir tanesi ise Leifirma diye adlandirilan Is bulma sistemidir.

Bu sirketlerin kendini tanitimi söyledir ;
Cesitli Ekonomik sorunlara hizli yanit icin yardimci olur. İs piyasasina hizli bir giris ,becerilerini göstermek icin büyük bi firsat , kariyer gelistirmek v.s.

Bu Leifirmanin isi nedir neye yarar ?

İş ariyorsunuz ama bulamiyorsunuz ,bu şirketlere gidip is basvurusunda bulundugunuzda is bulma imkaniniz cok yüksek .
Iste asil buralarda haksizliga ugruyorsunuz.

Bir x Firmaya gidip Is istediniz, aslinda Isciye ihtiyaci var ama sizi almiyor ,diyorki biz Sirketlerden gelenleri aliyoruz oradan gelin girin, oraya gidiyorsunuz basvuru yapiyorsunuz sirket üzerinden o ,X Firmaya giriyorsunuz . X Firma ile Leifirma anlasma yapmis, Leifirma diyorki sana isci yollayacagim sen normalde saat ücreti atiyorum 12 euro ödüyorsun isci alma ben sana 7-8 eurodan isci yollayacagim onlari al ucuza calistir .
Ben de calisanin maasinin bi bölümüne el koyacagim sende kazan bende deyip anlasiyorlar

Bu Sistem öyle yayginlastiki Almanyada , olan vatandasa oluyor ve buralardan ise girenler gecici olarak giriyor firmalara , 3 ayligina, 6 ayligina iyi calisanda 3 ya da alti ay sonra is anlasmalarini uzatiyorlar, uzattikca emegin caliniyor daha ucuza ve daha uzun süre senin sirtindan kazanc sagliyorlar,
Bu sistemle ise girdigin firmalarda temelli kalma olanagin cok az, sebebi ise eger temelli o is yerinde kalirsan , saat ücretini diger calisanlarla ayni yapmak zorunda, buda is verenin isine pek gelmiyor gelmedigi icinde sana diyor ki !
İşimiz yok, güle güle !

Sonra gelsin yenisi . Birazda onu kullanalim onun emegini calalim Demokrasilerde careler tükenmez dedikleri bu olsa gerek .

Bu sisteme karsi Alamanyada kimse sesini pek yükseltmedi ,boyun eğdi. Emeginden hediye etti . Sesini cikaramadi ,caresizce buralardan ekmegini kazanmaya calisti .

Demokrasisiyle övünen ,insan haklarindan bahseden ülkeler INSANLARI bazen böyle kullaniyor .

Simdi umut ediyorum ki, bu sistem kalkar ve emekci hakkini alir .

BELKI BENIM ÜLKEMDE BAZI SISTEMLER TAM OTURMAMIS OLABILIR !
BENIM ÜLKEMDE BAZI EKSIKLER OLABILIR AMA, BAZI SEYLERIYLE DE ÖVÜNMEDEN GECEMEYECEGIM ...
TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM , SAYGILARIMLA .
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
umut 2 yıl önce

Gül Hanım, buyrun gelin demokratik ülkemize =)